تاریخ:مهر 7, 1399

ایرمیک چیست ؟ آرد ایرمیک که از میانه دانه های گندم تهیه می شود!

ایرمیک چیست

ایرمیک چیست ؟ ایرمیک یا همان “سمولینا” فرآورده ای است که از گندم مخصوصی به نام “دوروم” (Durum wheat) به دست می آید. این گندم با غلتکهای مخصوص آسیاب می شود و در تهیه انواع ماکارونی ها نیز استفاده می شود. ایرمیک زرد رنگ، دارای دانه های شیشه ای و حدوداً درشت است و در ترکیه، یونان، هندوستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ایران و برخی کشورهای عربی نیز استفاده می میشود.

ایرمیک از مواردی است که قابل حذف از “آشپزی کشور ترکیه” نیست. با ایرمیک انواع دسرها و همچنین حلواها تهیه میشود. چون نوع آرد ایرمیک، دانه های آن و بافت دسرهای تهیه شده از آن، خاص می باشد لذا امکان جایگزینی با آردهای دیگر را ندارد.

ایرمیک چیست ؟

اگر اسم آرد ایرمیک را شنیده باشید امکان دارد نام آرد آرمیک سمولینا را هم شنیده باشید.  کلمه ی ایرمیک کلمه ای ترکی (استانبولی) است که آن را به فارسی همان سمولینا ترجمه کرده اند.

حالا با هم ببینیم آرد ایرمیک چیه و چطور به دست می آید. آرد ایرمیک آردی به رنگ آرد معمولی، کمی تیره تر و طلایی تر است که در واقع میانی ترین قسمت آرد گندم می باشد و البته خیلی سخت می توان آن را از قسمت های دیگر آن جدا کرد. به همین دلیل از هر ۱۰۰ تن گندم تنها حدود ۵ کیلو آرد ایرمیک حاصل می شود. ایرمیک خالص ترین گندمی است که می توان تهیه کرد و به همین دلیل مصرف این گندم خالص برای افراد در تمام سنین به ویژه کودکان در حال رشد بسیار توصیه می شود.

خواص آرد ایرمیک

شاید بتوان گفت فروش آرد ایرمیک امروزه در ترکیه بیشتر از سایر مناطق در دنیا است. ترک ها یک دسر به نام ایرمیک دارند که نوعی حلوا مخصوص به خودشان است. حال ببینیم خواص آرد ایرمیک چیست. باید گفت که اگرچه آرد ایرمیک با سمولینا تفاوت دارد اما می توان خواص آرد ایرمیک را مشابه خواص آرد سمولینا دانست. در واقع آرد ایرمیک از آردهای غنی شده ای است که حاوی مواد معدنی و ویتامین های بسیار می باشد. این آرد سرشار از پروتئین و فیبر بوده، هضم آن آسان است و خوردن آن بین وعده های غذایی احساس سیر بودن را افزایش می دهد. در نتیجه اگر رژیم دارید با توجه به این ویژگی و بدون سبوس بدون آرد ایرمیک می توانید آن را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنید. از ویتامین های موجود در آرد ایرمیک می توان به ویتامین های گروه B و وتیامین و فولات اشاره کرد که همگی می توانند به تبدیل غذا به انرژی و سوخت برای بدن کمک کنند. همچنین این آرد منبع خوبی از آهن و منیزیم است. این مواد معدنی به تولید گلوبول های قرمز، سلامت قلب و کنترل فشار خون کمک می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *