تاریخ:مهر 5, 1399

بیماری های ماهیان پرورشی را بیشتر بشناسیم

بیماری های ماهیان پرورشی 

بیماری های ماهیان پرورشی چیست ؟

حتی در میان کسانی که به دفاع از حیوانات علاقه دارند، غیر معمول نیست که از مشکلات حیوانات در مزارع پرورش ماهی بی خبر باشند، علیرغم آسیب های قابل توجهی که حیوانات ممکن است در این مناطق از آن ها رنج ببرند. یک دلیل قابل توجه آسیب ها، بسیاری از بیماریهایی است که می توانند متحمل شوند. برخی از آنها آزار دهنده و کشنده هستند. علاوه بر این، این بیماری ها اغلب به حیوانات دیگر که در طبیعت زندگی می کنند منتقل می شود و به آنها نیز آسیب می رساند. علاوه بر این، آنتی بیوتیک هایی که به حیوانات داده می شود به دلیل عوارض جانبی برای آنها مضر است، و همچنین می توانند روی حیوانات دیگر در طبیعت تأثیر منفی بگذارند.

در مزارع پرورش ماهی، حیوانات مختلف زیادی پرورش می یابد. ما در اینجا بیماری های ماهی ها را بررسی خواهیم کرد.

بیماری های ماهیان پرورشی

مانند مزارع کشاورزی، در مزارع پرورش ماهی، تهدیدهای بسیار متداول برای سلامتی ماهی ها وجود دارد، از جمله موارد ایجاد شده از عوامل بیماری زا مانند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها. اینها را می توان در غلظتهای بسیار زیاد در مزارع یافت (با اینکه آنها نیز در طبیعت رخ می دهند). این واقعیت است که مزارع بسیار شلوغ هستند و شیوع بیماریها را بسیار آسان می کند. عفونت های ویروسی از این نظر به خصوص خطرناک هستند، زیرا ماهی هایی که از عفونت خود زنده مانده اند می توانند ناقل ویروسها باشند و آنها را به حیوانات غیر آلوده منتقل کنند، حتی اگر علائمی وجود نداشته باشد.

علاوه بر این، مواد شیمیایی موجود در محیط حیوانات می توانند پوست و مخاط آنها را تحریک کنند، که آنها را نسبت به میکروب ها بسیار حساس می کند، مشابه زمانی که از زخم رنج می برند.

بعضی از باکتری ها معمولاً در دستگاه گوارش این ماهی ها زندگی می کنند، بدون اینکه به آنها آسیب برساند، و در واقع در برخی موارد مفید است. با این حال، تحت شرایط استرس، این باکتری ها می توانند برای حیوانات مضر شوند و در واقع علت عفونت های جدی باشند.

علاوه بر این، اغلب به آنها غذایی داده می شود که سالم نیست. این باعث می شود آنها سریعتر رشد کنند اما باعث ایجاد مشکلات سلامتی می شوند، مانند دژنراسیون احشایی چربی، شرایطی که ماهیان زیادی از آن به دلیل داشتن محصولات تغذیه ای رنج می برند مانند دیگر ماهی و سخت پوستان با تراکم بالایی از چربی و کربوهیدرات.

ماهی ها می توانند با علل مختلفی بیمار شوند، از جمله ویروس ها ، باکتری ها ، قارچ ها ، تک یاخته ها ، پاروپا ها یا ماهی های دیگری که در بدن آن ها زندگی می کنند. متداول ترین باکتری هایی که در مزارع پرورش ماهی به ماهی حمله می کنند دسته ویبریو، آئروموناس، یا رنای باکتریوم هستند. یکی از بیماریهای مهم باکتریایی سپتی سمی روده ، ناشی از باکتری Edwardiella ictaluri است. که به طور ویژه در گربه ماهی ها تأثیر می گذارد، و در ایالات متحده آمریکا و سایر مناطق جهان بسیار شایع است.

از جمله ویروس هایی که به ماهی ها در مزارع ماهی حمله می کنند از جنس Birnaviridae ، Rhabdoviridae و Iridoviridae هستند که همه می تواند چندین شرایط جدی ایجاد کند. برای مثال، نکروز لوزالمعده عفونی سالمونیدها را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند بسیار کشنده باشد (تا 90٪ حیوانات در یک جمعیت خاص مبتلا می شوند). Birnaviridae را می توان در میان حیوانات دیگر مانند باس و توربوت نیز یافت. یکی دیگر از بیماریهای بسیار شایع pring viraemia کپور است، که که در مناطق مختلف جهان انواع مختلفی از کپورها را تحت تأثیر قرار می دهد، و در اثر یک rhabdovirus ایجاد می شود. ویروس دیگری که باعث ایجاد بیماری می شود و عواقب بسیار قابل توجهی برای حیوانات وحشی دارد، بیماری rhabdovirus مارماهی است.

علاوه بر این ویروس های خطرناک، این حیوانات ممکن است به دلیل انگل رنج قابل توجهی متحمل شوند. به دلیل شرایط موجود در مزارع پرورش ماهی و تراکم زیادی که حیوانات در آن نگهداری می شوند، انگل ها بسیار بی شمار هستند و نه تنها تهدیدی برای سلامتی ماهی ها هستند، بلکه همچنین می توانند درد بزرگی را برای آنها ایجاد کنند.

به عنوان مثال ، عفونت های شپش دریایی در ماهی قزل آلا می تواند رنج زیادی را ایجاد کند، اگرچه ماهی آزاد بالغ ممکن است از عفونت زنده بماند. از طف دیگر، ماهی آزاد نوجوان، پوست نازک هستند و با شپش های دریایی خیلی بدتر تحت تأثیر قرار می گیرند؛ در واقع ، آنها اغلب به دلیل این عفونت ها می میرند.

متغیرهای مختلف زیادی وجود دارد که شامل چگونگی شیوع بیماری در جمع ماهیان در یک مزرعه ماهی می شود. پاتوژنی که باعث بیماری می شود چقدر بدخیم است قطعاً یکی از عوامل اصلی است، اما موارد دیگری هم هستند باید آنها را در نظر بگیرند. این موارد در درجه اول مقاومت حیوانات در برابر بیماری، شرایط سیستم ایمنی بدن و همچنین میزان استرس یا ضعف آنها را شامل می شوند. مطمئناً این می تواند بین افراد مختلف متفاوت باشد، اما روندهای کلی زیادی در مزارع پرورش ماهی وجود دارد. همچنین ، کیفیت آب و محیطی که ماهیها در آن نگهداری می شوند بر بیماریها تأثیر می گذارد. البته شرایط شلوغ باعث گسترش سریع بیماری می شود.

علاوه بر این، مشکل شیوع بیماری ها در مزارع پرورش ماهی این است که آنها فقط در اثر عوامل بیماری زا بومی مناطق محلی ایجاد نمی شوند. این به دلیل شرایط موجود در مزارع ماهی است که شیوع بیماری ها را تسهیل می کند به حدی که در مناطق وسیعی از کره زمین گسترش یابد. در نتیجه حیواناتی که در طبیعت زندگی می کنند در نهایت می توانند آلوده شوند. از آنجا که آنها ممکن است دفاع در برابر بیماری های بیگانه را نداشته باشند، این حیوانات اغلب به روش های گسترده ای آسیب می بینند.

درمان بیماری های ماهیان پرورشی با آنتی بیوتیک ها و سایر داروها یا مواد شیمیایی نیز در حیوانات زنده ساکن در طبیعت تأثیر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *