تاریخ:مهر 7, 1399

تراریخته چیست ؟ و چه مواد غذایی تراریخته هستند!

تراریخته چیست

تراریخته چیست ؟ غذاهای اصلاح شده ژنتیکی (GM) غذاهایی هستند که از ارگانیسم هایی تشکیل شده اند که ماده ژنتیکی (DNA) آنها به گونه ای اصلاح شده است که به طور طبیعی رخ نمی دهد ، به عنوان مثال. از طریق معرفی یک ژن از ارگانیسم های مختلف. این فناوری اغلب “بیوتکنولوژی مدرن” یا “فن آوری ژن” نامیده می شود ، گاهی اوقات “فناوری DNA نوترکیب” یا “مهندسی ژنتیک” نیز شناخته می شود.

در حال حاضر غذاهای GM موجود در اکثر موارد از گیاهان ناشی می شوند ، اما در آینده غذاهای حاصل از میکروارگانیسم های GM یا حیوانات GM به بازار عرضه می شوند. بیشتر محصولات اصلاح شده ژنتیکی موجود برای بهبود عملکرد از طریق معرفی مقاومت در برابر بیماری های گیاهی یا افزایش تحمل علف کش ها ایجاد شده است. غذاهای جنرال موتورز همچنین می توانند با افزایش بازده و قابلیت اطمینان باعث کاهش در قیمت مواد غذایی شوند.
در آینده ، اصلاح ژنتیکی می تواند با هدف تغییر محتوای مواد مغذی مواد غذایی ، کاهش پتانسیل آلرژی زا آن یا بهبود کارآیی سیستم های تولید مواد غذایی انجام شود. تمام غذاهای GM قبل از عرضه در بازار باید ارزیابی شوند.

تمام غذاهای اصلاح شده ژنتیکی که در حال حاضر در بازار بین المللی موجود است ارزیابی های ایمنی را پشت سر گذاشته اند و در نتیجه مصرف غذاهای GM هیچ تأثیری بر سلامت انسان نشان داده نشده است. هنگام بحث و تولید غذاهای GM ، سه موضوع اصلی ایمنی در نظر گرفته شده است. اولین مورد آلرژی زایی است ، به معنی توانایی ژنهای ویرایش شده یا محصول غذایی در ایجاد واکنش آلرژیک. هیچ اثر آلرژیکی نسبت به غذاهای GM در حال حاضر در بازار یافت نشده است. دوم انتقال ژن ها از مواد غذایی GM به دستگاه گوارش انسان است. احتمال انتقال کم است؛ با این وجود ، استفاده از فناوری انتقال ژن كه ژنهای مقاومت به آنتی بیوتیك را درگیر نمی كند ، تشویق می شود. سوم تخریب ، به معنای انتقال ژن ها از ارگانیسم های GM به گونه های دیگر. چندین کشور استراتژی های پیشگیرانه از جمله جداسازی دقیق محصولات غذایی GM و غیر GM را تدوین کرده اند.
هر ارگانیسم GM از ژن های مختلف و به روش های مختلف استفاده می کند. بنابراین ، هر ماده غذایی GM باید آزمایش شود و ایمنی آنها بصورت موردی با استفاده از دستورالعمل های بین المللی ارزیابی شود. سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و کشاورزی در کمیسیون Codex Alimentarius همکاری می کنند ، که استانداردها ، آیین نامه های عملی ، دستورالعمل ها و توصیه های مربوط به مواد غذایی ، از جمله محصولات GM را تهیه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *