تاریخ:آذر 6, 1399

خواص سنجد : زیتون ایرانی ، با نام علمی Elaeagnus Angustifolia

خواص سنجد

خواص سنجد

زیتون ایرانی ، با نام علمی Elaeagnus Angustifolia (همچنین به آن زیتون روسی، توت نقره ای، سنجد یا زیتون وحشی نیز گفته می شود) یک میوه خشک کوچک از غرب و آسیای میانه است. همچنین، اکنون به طور گسترده ای در آمریکای شمالی به عنوان گونه ای معرفی شده است. در ایران، ترکیه و روسیه تولید می شود. از این درخت و میوه آن در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و صنایع چوبی استفاده می شود. سنجد یکی از میوه هایی است که در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گیرد.

از سنجد به دلیل طعم شیرین آن در تهیه مربا نیز استفاده می شود. درختچه آن دارای خارهایی با میوه های کوچک است. این میوه خارق العاده به پیشگیری از سرطان و درمان دیابت کمک می کند. همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و برای بدن ضروری است.

این زیتون ها بسیار مفید هستند و خواص آنها نمی تواند به طور کامل در یک مقاله گنجانده شود، بنابراین در زیر خلاصه ای از خواص سنجد ، این میوه ارزشمند را برای شما آورده ایم. می توانید این میوه را به طور کامل بخورید یا پودر آن را به غذاهای مختلف اضافه کنید تا از آن بهره مند شوید.

خواص سنجد

محافظت از مغز:
عصاره های موجود در سنجد از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو و آسیب مغزی ناشی از اسکوپولامین معکوس محافظت می کنند.

منبع غنی از آنتی اکسیدان ها:
سنجد حاوی ترکیباتی از جمله مواد شیمیایی شیمیایی ، یک آنتی اکسیدان عالی است که برای سلامت بدن بسیار مفید است.

تقویت قلب:
عصاره های موجود در این زیتون ها از ترشح مایعات بدن به ریه ها جلوگیری کرده و توانایی قلب در مقاومت در برابر فشارها را افزایش می دهند. روغن آن همچنین به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی زیاد، آسیب های قلبی را کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن:
عصاره سنجد، سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت مقاوم می کند. سیستم ایمنی بدن شما به دلیل استرس ضعیف می شود. بهتر است این میوه را در مواقع استرس زا بخورید.

خواص ضد سرطان:
آب این میوه ناهنجاری های ژنتیکی سرطان زای موجود در اسپرم و مغز استخوان را درمان می کند. آب آن همچنین تولید مثل سلولهای سرطانی را در بدن کاهش می دهد.

منبع غنی ویتامین C:
زیتون ایرانی به لطف ویتامین C فراوان، به کمبود این ویتامین حیاتی در بدن کمک می کند. خوردن آنها برای درمان عفونت ضروری است.

بهداشت و مراقبت از پوست:
استفاده از سنجد در افزایش ضخامت پوست مؤثر است و همچنین می تواند در درمان بریدگی مفید باشد.

کاهش وزن:
به دلیل محتوای فیبر بالا، سنجد باعث احساس سیری در بدن می شود، که می تواند اشتها را کاهش دهد و به کاهش وزن کمک کند.

درمان بیماری های کبدی:
این میوه شگفت انگیز برای بیماران مبتلا به سیروز کبدی مفید است. عصاره آن 30٪ شدت سیروز کبدی را کاهش می دهد.

تقویت و سلامت معده:
روغن تفاله سنجد در برابر زخم معده بسیار مؤثر است. روغن آن همچنین غشاء معده و زخم معده را بهبود می بخشد.

خواص ضد باکتری:
عصاره های موجود در سنجد از رشد باکتری جلوگیری کرده و آنها را به سرعت متوقف می کنند.

ضد استرس:
در آزمایش های اخیر، محققان دریافته اند که عصاره برگ این میوه رادیکال های آزاد تولید کرده و از استرس جلوگیری می کند.

خواص ضد التهابی:
سنجد می تواند در برابر التهاب مقاومت کرده و آرتروز را کاهش دهد. عصاره آن به جلوگیری از التهاب قلب و دهان نیز کمک می کند.

به بیماران دیابتی کمک می کند:
سنجد فشار خون بالا ناشی از رژیم های شیرین را کاهش می دهد. این عصاره برای افراد مبتلا به فشار خون مفید است.

منبع غنی کلسیم:
این میوه حاوی مقادیر زیادی کلسیم است که برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بسیار مفید است و به تقویت استخوان ها کمک می کند.

سلامت روده:
سنجد میوه ای بی نظیر برای پاکسازی روده و معده از سموم مختلفی است که می توانید در برنامه روزانه خود قرار دهید. این ماده همچنین برای درمان نفخ و اسهال استفاده می شود، بنابراین اگر با یبوست دست و پنجه نرم می کنید مراقب باشید.

منبع غنی ویتامین K:
سنجد همچنین حاوی ویتامین K است که در لخته شدن خون و کاهش خونریزی مفید است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *