تاریخ:آبان 3, 1399

خواص لبو : منبع عالی اسید فولیک و منبع بسیار فیبر، منگنز و پتاسیم

خواص لبو

خواص لبو

مانند بسیاری از سبزیجات مدرن، لبو اولین بار توسط رومیان کشت شد. در قرن نوزدهم وقتی کشف شد که به شکر تبدیل می شود، ارزش تجاری زیادی داشت. امروز، تولید کنندگان پیشرو تجاری شامل ایالات متحده آمریکا، روسیه، فرانسه، لهستان و آلمان هستند. بسیاری از دستورهای کلاسیک لبو با اروپای مرکزی و شرقی در ارتباط هستند از جمله سوپ لبو معروف به بورشت. خوشمزه است اما عطر و طعم متمایز و وضعیت تغذیه ای آن را به مرجله ای رسانده که نمی توانید شکستش دهید! برای آگاهی از خواص لبو با مارس نیوز همراه باشید.

لبو متعلق به همان خانواده گیاه خردل و اسفناج است که می توان برگ و ریشه آن را خورد. برگها طعم تلخی دارند در حالی که ریشه گرد آن شیرین است. به طور معمول به رنگ بنفش باشکوه است، همچنین می تواند سفید یا طلایی باشد. به دلیل محتوای قند بالا، لبو خوشمزه است و به صورت خام خورده می شود اما به طور معمول پخته یا بصورت ترشی است.

نکات برجسته تغذیه ای

لبو دارای ارزش غذایی استثنایی است، به خصوص سبزها که سرشار از کلسیم، آهن و ویتامین های A و C هستند. از مهمترین خواص لبو اینکه منبع عالی اسید فولیک و منبع بسیار خوبی از فیبر، منگنز و پتاسیم است. از سبزها نباید غافل شد – می توان آنها را به همان روش اسفناج پخت و لذت برد.

یک وعده 100 گرم چغندر خام حاوی مواد زیر است :

  • 36 کیلو کالری
  • 1.7 گرم پروتئین
  • 0.1 گرم چربی
  • 7.6 گرم کربوهیدرات
  • 2.5 گرم فیبر
استفاده های بهداشتی تاریخی

رنگدانه گیاهی که به چغندر رنگ باشکوه، بنفش-زرشکی می بخشد، بتاسایانین است؛ یک عامل قدرتمند، که احتمالاً می تواند به سرکوب برخی از انواع سرطان کمک کند.

چغندر غنی از فیبر است و تأثیرات مطلوبی بر عملکرد روده دارد، که ممکن است در جلوگیری از یبوست کمک کرده و به کاهش سطح کلسترول نیز کمک کند.

تحقیق درباره خواص لبو

مشخص شده است که فیبر لبو تعداد گلبول های سفید خون را افزایش می دهد، که وظیفه شناسایی و از بین بردن سلولهای غیر طبیعی را بر عهده دارند. لبو به عنوان یکی از 10 سبزیجات آنتی اکسیدانی قوی شناخته شده است و همچنین یکی از غنی ترین منابع گلوتامین، یک اسید آمینه است که برای سلامت و حفظ دستگاه روده ضروری است.

مطالعات دیگر تأثیر آب لبو را بر فشار خون بررسی کرده اند. کاهش فشار خون برای جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی مفید است. مطالعات نشان می دهد که غذاهای غنی از نیترات مانند لبو ممکن است به بقای حمله قلبی کمک کند.

آب لبو از زمانی که David Weir دارنده مدال طلای پارالمپیک اعلام کرد که یک قطعه آب راز موفقیت او است ، محبوبیت پیدا کرده است.

ایمنی

برای بعضی از افراد، خوردن لبو ممکن است باعث ایجاد بتوریا شود؛ یک رنگ قرمز یا صورتی در ادرار یا مدفوع. کاملاً بی ضرر است! سبزهای لبو و به میزان کمتری، ریشه ها حاوی مقادیر زیادی اگزالات هستند. افرادی که سابقه سنگ کلیه حاوی اگزالات دارند باید از مصرف بیش از حد لبو خودداری کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *