تاریخ:دی 29, 1399

خواص هسته خرما : محصول جانبی میوه خرما با محتوای آنتی اکسیدان

خواص هسته خرما

خواص هسته خرما

دانه خرما که 6 تا 15٪ از وزن کل خرما رسیده را تشکیل می دهد در واقع محصول جانبی میوه خرما است و بیشتر در خاورمیانه و به خصوص در امارات متحده عربی تولید می شود. این ماده به طور معمول دور ریخته می شود، به عنوان ماده غذایی حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد یا توسط عربها به قهوه غیر کافئین دار تبدیل می شود. دانه یا هسته های خرما از کربوهیدرات ها، فیبرهای غذایی، چربی، خاکستر و پروتئین تشکیل شده است. علاوه بر این، مشخص شد که محتوای آنتی اکسیدان موجود در روغن دانه خرما (DSO) با روغن زیتون مشابه است، که می تواند به عنوان یک منبع خوب آنتی اکسیدان برای تأمین نیازهای مصرف کننده باشد.

دانه های خرما محصول جانبی هسته گیری خرما هستند، یا برای تولید خرما بدون هسته یا برای تولید خمیر خرما. دانه خرما یک بذر سخت پوشیده شده، معمولاً مستطیل، شیاردار شکمی و دارای یک جنین کوچک است. وزن حفره های خرما 0/5 گرم تا 4 گرم است و بسته به بلوغ، تنوع و درجه، 6 تا 20 درصد از وزن میوه را نشان می دهد.

خواص هسته خرما

هسته خرما دارای چندین خاصیت دارویی شگفت انگیز است. به جلوگیری از کلیه و کبد در برابر سمیت یا آسیب کمک می کند، در دیابت مفید است، غنی از آنتی اکسیدان است، از آسیب DNA جلوگیری می کند و به مبارزه با عفونت های ویروسی مختلف کمک می کند. در زیر برخی خواص هسته خرما در سلامتی ذکر شده است.

1. جلوگیری از آسیب DNA

طبق یک مطالعه، دانه های خرما اثر دفاعی در برابر آسیب کبدی شیمیایی و آسیب DNA اکسیداتیو نشان داده اند. بذر خرما از مسمومیت کبدی محافظت می کند، و این اثر محافظ کبدی ممکن است به آنتی اکسیدان و فعالیت های مهار رادیکال های آزاد نسبت داده شود.

2. مفید در درمان مشکلات قند خون

بذر خرما در درمان مشکلات مربوط به قند خون، دیابت و عوارض مربوط به آن مفید است. طبق تحقیقات اخیر دانه های خرما اثرات محافظتی بالقوه ای را در برابر عوارض دیابتی اولیه کبد و کلیه نشان داده اند.

3. عوامل ضد ویروسی

هسته خرما به عنوان عوامل ضد ویروسی در برابر ویروس های مختلف بیماری زای انسانی عمل می کند. می تواند در درمان و پیشگیری از بسیاری از انواع عفونت های ویروسی مفید باشد. تحقیقات نشان داده است که عصاره هسته خرما توانایی زیادی در جلوگیری از عفونت فاژ سودوموناس ATCC 14209-B1 نشان دهد و به طور کامل از لیز باکتری جلوگیری می کند.

4. جلوگیری از آسیب کلیه و کبد

دانه های خرما غنی از پروآنتوسیانیدین است که در واقع به محافظت از کبد و کلیه در برابر آسیب کمک می کند. یک مطالعه بیان می کند که عصاره هسته خرما غنی از پروآنتوسیانیدین از سمیت کلیه و کبد ناشی از مواد شیمیایی محافظت می کند.

5. آنتی اکسیدان ها

هسته های خرما غنی از آنتی اکسیدان و دارای آنتی اکسیدان و قابلیت مهار رادیکال های آزاد هستند. به محافظت از بدن در برابر آسیب استرس اکسیداتیو کمک می کند. در یک تحقیق اخیر، پتانسیل آنتی اکسیدانی هیدرولیزهای پروتئین دانه خرما می تواند به عنوان یک ماده غذایی بالقوه کاربردی برای ارتقاء سلامت استفاده شود. تحقیقات دیگر نشان داد که هسته خرمای ایرانی از بین برنده های رادیکال قوی است و می تواند به عنوان منبع خوبی از آنتی اکسیدان های طبیعی برای مصارف دارویی و تجاری در نظر گرفته شود.

چگونه می توان پودر هسته خرما را در خانه تهیه کرد ؟

دانه های خرما را بشویید و بگذارید کاملاً خشک شود. بسته به محل زندگی شما ممکن است خشک شدن آن 3 روز طول بکشد. پس از خشک شدن کامل، دانه های خرما را خرد کرده و به روش دانه های قهوه استفاده کنید.

چگونه می توان شربت هسته خرما را در خانه تهیه کرد ؟

برای بهره گیری از خواص هسته خرما ، هسته های خرما را به مدت 24 ساعت بشویید و خیس کنید. آن را با مقداری آب آسیاب کنید.

چگونه از هسته خرما استفاده کنیم ؟

  • برخی افراد از دانه های خرما به عنوان ماده افزودنی قهوه استفاده می کنند.
  • شربت خرما را به آب گرم با آب لیمو اضافه کنید و به عنوان چای یا دمنوش بنوشید.
  • برای تهیه نان سالم امتحان کنید. فقط شربت خرما را با عسل مخلوط کنید. به جای مربا از این استفاده کنید.
  • به اسموتی ها یا آب میوه های خود پودر خرما اضافه کنید.
  • پودر دانه خرما را به موادغذایی مانند کوکی، کیک و غیره اضافه کنید.
  • هنگام تهیه سس سالاد، شربت خرما اضافه کنید تا مزایای سلامتی آن بیشتر شود.

هسته خرما محصول جانبی صنعت میوه خرما است. مطالعات مختلفی که بر روی بذر خرما انجام شده است نشان می دهد که این ماده می تواند منبع عالی فیبر غذایی باشد. علاوه بر این، عناصر دیگر مانند پروتئین و مواد معدنی نیز به میزان قابل توجهی در هسته وجود دارد. بر اساس ترکیب اسیدهای چرب روغن دانه خرما، پیشنهاد می شود از این روغن برای اهداف تغذیه ای، به عنوان روغن پخت و پز خوراکی و همچنین برای تولید مارگارین به دلیل پایداری و مقاومت زیاد روغن دانه خرما در برابر عملیات حرارتی استفاده کنید که نشان دهنده ماندگاری و نگهداری خوب این روغن حتی برای مدت طولانی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *