تاریخ:آذر 6, 1399

دستورپخت کوفته تبریزی : یکی از سخت ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی

دستورپخت کوفته تبریزی

Koofteh Tabrizi

دستورپخت کوفته تبریزی

تبریز شهری نسبتاً سرد است که در شمال غربی ایران واقع شده است. این یک شهر تاریخی با طبیعتی سرسبز، کوههای باشکوه و غذاهای خوشمزه است. بیشتر غذاهای اصلی تبریز حاوی یک کاسه داغ سوپ یا سس است تا شبهای سرد آذربایجان شرقی را گرمتر کند. کوفته تبریزی نیز از این قاعده مستثنی نیست و دارای سس قرمز گوجه فرنگی و سبزیجات خوشمزه است. کوفته تبریزی را می توانید در خانه های مهمان نواز تبریز، اکثر رستوران های سراسر ایران یا در آشپزخانه خود پیدا کنید!برای آموزش دستورپخت کوفته تبریزی همراه مارس نیوز باشید.

  • زمان آماده سازی: 2 ساعت
  • زمان پخت: 3 ساعت
  • کل زمان: 5 ساعت
  • محصول: 6 نفر

مواد لازم :

  • ترکیب گوشت بره و گوشت گاو (50/50) 1 کیلوگرم
  • لپه پخته و خرد شده 300 گرم
  • پیازچه، شوید، و مرزه 500 گرم
  • سیب زمینی پخته و پوره شده یک عدد بزرگ
  • گوجه فرنگی خرد شده 500 گرم
  • پیاز خام 1 عدد بزرگ
  • پیاز سرخ شده ترد 1-2 قاشق غذاخوری
  • آرد نخود 1 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ پخته شده پوست کنده 1 عدد
  • تخم مرغ خام 1 عدد
  • خرما 6-5 عدد
  • 2 فنجان برنج
  • گردو 6-5 عدد
  • قوره یا آبغوره نصف فنجان
  • زیره سیاه 1 قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • روغن 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، و زعفران براساس سلیقه شما

دستورپخت کوفته تبریزی :

برای سس :

ابتدا گوجه فرنگی خرد شده و روغن را به قابلمه با حرارت متوسط ​​اضافه کرده و تفت می دهیم تا گوجه فرنگی ماده خوشمزه خود را آزاد کند. رب گوجه فرنگی و 4-5 فنجان آب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. همچنین می توانید پیاز سرخ شده و میوه های خشک مثل آلو را به سس اضافه کنید. در آخر، سس را با افزودن مقدار دلخواه نمک، فلفل، زیره و زعفران، خوشمزه کنید.

برای پر کردن درون کوفته :

مواد لای کوفته باید جشن سلیقه ها و بافت های مختلف باشد. آلو خشک، زرشک، رب گوجه فرنگی و قوره عناصر ترش پر کننده هستند. خرما، زردآلو خشک و کشمش از عوامل شیرین هستند و گردو عامل تردی آن است. رب گوجه فرنگی را به مواد ذکر شده در بالا مخلوط کنید (هر کدام را ترجیح می دهید یا دارید) و 5 دقیقه با حرارت کم تفت دهید. اگر رب گوجه فرنگی شما شور نیست، می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید.

توجه داشته باشید : میوه های خشک را باید حداقل نیم ساعت قبل از افزودن به مخلوط خیس کنید.

مخلوط بیرونی کوفته :

در یک کاسه بزرگ، شروع به ورز دادن گوشت چرخ کرده کنید تا چسبنده شود. سپس گوشت چرخ شده را با برنج خیسانده، لپه پخته و آسیاب شده، سیب زمینی پخته و پوره شده، پیازچه، شوید و پیاز سرخ شده خوشمزه و ترد، آرد نخود، تخم مرغ پخته و یک تخم مرغ خام مخلوط کنید. زعفران ، نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کنید.

فرم دادن کوفته ها :

حال باید روش خود را انتخاب کنیم.

حرکت راحت تر ، کم خطرتر و منطقی این است که 6-5 کوفته گوشت به اندازه گریپ فروت های بزرگ درست کنید. مقدار زیادی از مخلوط بردارید کفت دست کمی پهن کنید، لای آن مواد پر کننده بریزید و سعی کنید یک کوفته گوشت درست کنید. کوفته های خود را به قابلمه اصلی منتقل کنید و دقت کنید که سس باید به اندازه کافی باشد تا نیمی از کوفته ها را بپوشاند. باید حداقل 2 ساعت بپزد و شکل خود را حفظ کند.

از طرف دیگر، روش حرفه ای تهیه یک کوفته بزرگ است. شما باید یک مادربزرگ با تجربه و ماهر ایرانی باشید یا شهامت و اشتیاق زیادی داشته باشید. اگر فرد خطرپذیری هستید، به مطالعه ادامه دهید. شما به پارچه ای به اندازه کافی ضخیم نیاز دارید تا بتوانید کوفته را بدون نشت در آن بپیچید، اما آنقدر نازک باشد که اجازه دهد سس جادوی خود را بکند. نیمی از مخلوط کوفته را داخل این پارچه قرار داده و یک نیم کره تشکیل دهید. مواد پر کننده را در وسط آن قرار دهید و نیمه دیگر را روی آن قرار دهید تا یک کره کامل ایجاد شود. این را با دقت به قابلمه منتقل کنید.

نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *