تاریخ:آبان 3, 1399

دستور پخت آش رشته : آش مخصوص جشن های منتهی به نوروز !

دستور پخت آش رشته

دستور پخت آش رشته
  • زمان پخت: حدود 3 ساعت، به علاوه خیساندن شبانه
  • محصول: 8 تا 10 وعده (حدود 4 لیتر)

مواد لازم :

  • ¼ فنجان نخود خشک
  • ¼ لوبیا سفید خشک
  • نمک خوب دریا و فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • 900 گرم اسفناج
  • 450 گرم گشنیز (حدود 3 خوشه بزرگ)
  • 450 گرم جعفری ایتالیایی (حدود 3 دسته بزرگ)
  • 2 دسته بزرگ شوید
  • 1 عدد پیازچه بزرگ
  • حدود 20 برگ بزرگ نعناع تازه
  • 6 قاشق غذاخوری به علاوه 1/3 فنجان روغن زیتون فوق بکر
  • 2 عدد پیاز بزرگ زرد، یکی ریز خرد شده و یکی به قطعه نازک
  • 2 حبه سیر ، خرد شده
  • 1 فنجان عدس
  • ½ قاشق چای خوری زردچوبه
  • 2 لیتر آب مرغ یا گوشت
  • 1 و ½ فنجان کشک مایع ، به علاوه 1/2 فنجان ، برای سرو
  • 230 گرم رشته
  • 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک

دستور پخت آش رشته :

  1. اشب قبل از اینکه بخواهید آشپزی کنید، نخود و لوبیای سفید را در یک کاسه متوسط قرار دهید. کمی نمک سخاوتمندانه و 2 فنجان آب اضافه کنید. یک شب در یخچال قرار دهید.
  2. شب قبل یا درست قبل از پخت، گیاهان و سبزیجات را تهیه کنید : اسفناج، گشنیز و جعفری را بشویید و خوب خشک کنید. گشنیز ، جعفری، شوید، پیازچه و برگ های نعناع را به اندازه دلخواه خرد کنید. می توانید آن ها از قبل آماده و فریز کنید.
  3. یک ظرف بزرگ حدود 10 لیتری را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و 4 قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. وقتی داغ شد، پیاز خرد شده و نمک را اضافه کنید. آن را مرتب هم بزنید، تا زمانی که پیاز نرم و قهوه ای طلایی شود، 16 تا 18 دقیقه آن را بپزید. سیر را اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه با هم زدن مداوم تفت دهید.
  4. لوبیاها را آبکش کرده و به همراه عدس ، زردچوبه و 1 قاشق چایخوری فلفل به پیاز اضافه کنید. به مدت 2 دقیقه آن را بپزید ، هم بزنید تا لوبیا با روغن و ادویه جات پوشیده شود. اسفناج و گیاهان خرد شده را به همراه آب یا آب گوشت و مرغ اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند. در ظرف را بسته و سپس حرارت را کم کنید تا آش به مدت 1 ساعت بجوشد و مرتباً هم بزنید تا ته نگیرد. در صورت لزوم 1 تا 2 فنجان آب دیگر اضافه کنید تا رقیق شود.
  5. یک و نیم فنجان کشک را در یک کاسه متوسط قرار دهید. یک یا دو ملاقه آش داغ اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود، سپس مخلوط را به قابلمه اضافه کنید. کشک باعث تغییر رنگ آش می شود. حرارت را زیاد کنید و آش را بجوشانید، سپس رشته ها را از وسط خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. به آرامی هم بزنید تا رشته ها مخلوط شوند و از چسبیدن آنها جلوگیری کنید، سپس حرارت را کم کنید و گاهی هم بزنید، تا 30 دقیقه که رشته نرم شود.
  6. تزیینات را تهیه کنید : یک ماهیتابه متوسط را روی حرارت متوسط تا زیاد تنظیم کنید. 2 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. وقتی داغ شد، پیاز خرد شده و نمک اضافه کنید. آن را به طور مرتب هم بزنید، تا زمانی که طلایی و کاراملی شود، 16 تا 18 دقیقه. پیاز پخته شده را روی بشقاب پوشیده شده از حوله کاغذی پهن کنید تا روغن اضافی آن جذب شود؛ بگذارید خنک شود. تابه را بردارید و به حرارت متوسط برگردانید. 1/3 فنجان باقیمانده روغن را اضافه کرده و به آرامی روی حرارت ملایم گرم کنید ، سپس نعناع خشک را هم بزنید و از روی حرارت بردارید. روغن نعناع را کنار بگذارید و اجازه دهید حداقل 5 دقیقه بماند.
  7. 1/2 فنجان باقی مانده کشک را در یک کاسه کوچک قرار دهید و با چند قاشق غذاخوری آب آن را رقیق کنید. کنار بگذارید.
  8. آش را سرو کرده و با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزیین کنید.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *