تاریخ:آبان 10, 1399

دستور پخت آلبالو پلو با کوفته قلقلی : یک تجربه واقعی مهمان نوازی مفصل !

دستور پخت آلبالو پلو با کوفته قلقلی

دستور پخت آلبالو پلو

آلبالوها با شکر شیرین شده و با زعفران طلایی و کمی کره تقویت می شوند. سپس آنها به روش سنتی ایرانی و درون لایه برنج طبخ می شوند. آلبالو پولو را می توان با گوشت گاو خورشتی، مرغ سوخاری، یا گوشت قلقلی سرو کرد.

  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت و 10 دقیقه
  • زمان کل: 1 ساعت و 40 دقیقه
  • محصول : 4 نفر

مواد لازم :

آلبالو

  • 3 فنجان آلبالو ، تازه یا یخ زده ، بدون هسته
  • 1/2 فنجان شکر ، کمتر یا بیشتر را به سلیقه خود تنظیم کنید
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده

برنج

  • 2 فنجان برنج ، به مدت 1 ساعت خیسانده و شسته شود
  • 8 فنجان آب
  • 1 قاشق غذاخوری نمک ، برای جوشاندن برنج و آبکش کردن
  • 2 قاشق غذاخوری روغن کرمانشاهی، کره یا روغن
  • زعفران دم کرده

کوفته قلقلی

  • 450 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 پیاز متوسط ، رنده شده
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه ، آسیاب شده
  • 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1/4 قاشق چایخوری دارچین
  • 1/4 قاشق چایخوری هل
  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون

تزیین

  • خلال پسته، خلال بادام، گلبرگ گل رز از هر کدام 1 قاشق غذاخوری

دستور پخت آلبالو پلو :

آلبالو

  1. آلبالوها را در قابلمه ای بریزید ، شکر را اضافه کرده و روی حرارت متوسط و کم و به مدت 15 دقیقه بدون درپوش بپزید. آب آلبالو همراه با شکر یک شربت گیلاس دلچسب ایجاد می کند که بعداً با کوفته ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  2. آلبالوها را صاف کنید ، و سس را کنار بگذارید.
  3. آلبالوها را داخل قابلمه برگردانید، کره و زعفران را اضافه کرده و به آرامی با حرارت کم برای چند دقیقه مخلوط کنید. کنار بگذارید.

برنج

  1. در یک قابلمه بزرگ و سرپوشیده، 8 فنجان آب و نمک را بجوشانید.
  2. برنج شسته شده را اضافه کرده و روی حرارت زیاد و برای مدت 5-8 دقیقه بدون پوشش بجوشانید، یا تا زمانی که برنج کمی نرم شود. برنج را آبکشی کرده و کنار بگذارید.
  3. 2 قاشق غذاخوری روغن کرمانشاهی را در قابلمه نچسب با حرارت ملایم ذوب کنید.
  4. در یک کاسه کوچک، 1 فنجان از برنج کمی پخته شده را با 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آرامی مخلوط کنید، و به طور یکنواخت در کف قابلمه برای ته دیگ پخش کنید.
  5. برنج نیمه پخته شده و آلبالوها را لایه لایه روی هم بریزید.
  6. درب آن را با یک حوله تمیز بپیچید و بالای قابلمه قرار دهید. حدود 45 دقیقه اجازه دهید برنج با حرارت متوسط-کم تا متوسط بخارپز شود.

کوفته قلقلی

  1. همه مواد را به استثنای روغن در یک کاسه متوسط قرار دهید و شروع به مخلوط کردن تمام مواد کنید. کمی وقت بگذارید تا همه چیز را خوب مخلوط کنید، به طوری که مخلوط گوشت مانند یک خمیر صاف احساس شود.
  2. مقداری خمیر گوشت برداشته و کف دست بچرخانید تا قلقلی شود، این کوفته ها به طور معمول به اندازه یک فندق هستند.
  3. هنگامی که همه کوفته ها شکل گرفت، یک ماهیتابه بزرگ را با روغن گرم کرده و کوفته ها را تفت دهید تا کاملاً پخته و ترد شوند. معمولاً حدود 10 دقیقه.
  4. شربت آلبالو رزرو شده را به ماهیتابه اضافه کرده و بچرخانید تا شربت بهتر مخلوط شود و روی کوفته های گوشت پوشانده شود. در حالت ایده آل، این مرحله درست قبل از سرو اتفاق می افتد.

تزیین

  1. برنج را روی ظرف سرو یا دیس قرار دهید. کوفته ها را روی ظرف سرو بچینید و با پسته ، بادام و گلبرگ تزئین کنید.
  2. آلبالوپلو را با یک ماست و یک بشقاب سبزی خوردن تازه سرو کنید.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *