تاریخ:آذر 9, 1399

دستور پخت باقالی قاتق : یکی از غذاهای معروف در شمال ایران !

دستور پخت باقالی قاتق

دستور پخت باقالی قاتق

باقالی قاتوق یکی از غذاهای معروف در شمال ایران است! این یکی از معدود غذاهای گیاهی ایرانی است که به دلیل استفاده سخاوتمندانه از شوید، طعم آن کمی خاص است. مزه آن با برنج کته و سیر ترشی عالی است! 2 دستور العمل مختلف برای این غذا وجود دارد، یکی با لوبیای بزرگ و پهن که یک دستورالعمل معمولی از استان مازندران است و دیگری با لوبیای کران بری، دستور العمل گیلان.

  • زمان پخت: 30 دقیقه
  • زمان جوش: 2 دقیقه
  • محصول: 4 نفر

مواد لازم :

  • 900 گرم لوبیای بزرگ و پهن (لوبیای کشاورزی)
  • ½ فنجان کره
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • ⅛ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • 2 حبه سیر، تقریباً خرد شده
  • ¾ قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1 فنجان شوید تازه خرد شده یا ¼ فنجان شوید خشک
  • 1 پیاز بزرگ خلال شده و سرخ شده قهوه ای طلایی (110 گرم پیاز سرخ شده)
  • 3 قاشق غذاخوری روغن برای سرخ کردن پیاز
  • 2 و ½ فنجان آب گرم
  • 4 عدد تخم مرغ، به طور کامل روی حبوبات و شوید پخته شده شکسته شود

دستور پخت باقالی قاتق :

  1. شوید را کاملاً بشویید، در آبکش قرار داده و قبل از خرد کردن، تمام آب آن را تخلیه کنید. لوبیا را تمیز بشویید و بگذارید کاملاً آبکش شوند.
  2. پیاز را نازک خرد کنید و تفت دهید تا قهوه ای طلایی شود. کنار بگذارید.
  3. کره را ذوب کرده و لوبیا و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. حدوداً 7 دقیقه روی حرارت زیاد بپزید، یا تا زمانی که لوبیا کمی طلایی شود و بیشتر آب طبیعی آن پخته شود. به آرامی و مکرر هم بزنید. مراقب باشید لوبیا شکسته نشود، وقتی لوبیا سالم بماند غذا زیباتر به نظر می رسد.
  4. حرارت را کم کرده و پیاز سرخ شده ، زردچوبه و سیر خرد شده را اضافه کنید. هم بزنید و 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
  5. شوید خرد شده و آب گرم اضافه کنید، آن را به جوش آورده و سپس گرما را تا حد متوسط و پایین کاهش دهید. روی آن را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه بپزید. در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید تا حدود 2.5 سانتیمتر مایع در ظرف باقی بماند.
  6. در همین حال فر را از بالا و در طبقه بالایی به مدت حدود 10 دقیقه گرم کنید.
  7. در ظرف غذا رابردارید و 4 عدد تخم مرغ را در چهار گوشه بشکنید. بین تخم مرغ ها کمی فاصله بگذارید تا درون یکدیگر نپزند.
  8. ماهی تابه را در فر از قبل گرم شده قرار داده و حدوداً 2 دقیقه یا آنقدر بگذارید که سفیده تخم مرغ پخته شود.
  9. با سالاد و کته سرو کنید. به ازای هر نفر یک عدد تخم مرغ کامل سرو کنید.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *