تاریخ:آبان 10, 1399

دستور پخت ته چین مرغ : مرغ لطیف در لایه های خوشمزه با ته دیگ کره ای !

دستور پخت ته چین مرغ

دستور پخت ته چین مرغ

انواع مختلف تهچین در غذاهای ایرانی وجود دارد و همه آنها شامل لایه برنج و نوعی گوشت با مواد دیگر است. آن را معمولاً با سبزی خردن، سیر ترشی یا سالاد شیرازی سرو می کنند. اگر قصد داریبا دستور پخت ته چین مرغ مارس نیوز آشنا شوید ادامه مطلب را ببینید.

  • زمان پخت: 1 ساعت و 15 دقیقه
  • محصول: 8 نفر

مواد لازم :

برای مرغ :

  • 2 کیلوگرم ران مرغ بدون پوست (حدود 8 – 10 عدد)
  • ¾ قاشق چایخوری نمک
  • ¾ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
  • یک عدد پیاز زرد متوسط ، پوست کنده و به چند قطعه بریده شده است
  • 1 و ½ فنجان آب سرد

برای برنج :

  • 4 فنجان برنج نپخته
  • 1 فنجان ماست ساده کم چرب
  • 1 عدد تخم مرغ بزرگ
  • ⅛ قاشق چایخوری پودر زعفران
  • 6 قاشق غذاخوری روغن نباتی، تقسیم شده (1 قاشق غذاخوری مخلوط با ته دیگ و 5 قاشق غذاخوری برای پخت)
  • 5 قاشق غذاخوری کره
  • 1 قاشق چایخوری ادویه برنج
  • 3 قاشق غذاخوری کره سرد، به مکعب های کوچک برش دهید (برای بالای برنج)

دستور پخت ته چین مرغ :

به یک ظرف شیشه ای 2 لیتری نشکن قابل استفاده در فر با سایز 8*8 و عمق 3 سانت احتایج دارید.

  1. برای پخت مرغ : تکه های مرغ بدون پوست را به یک قابلمه با درب خوب اضافه کنید که اجازه از دست دادن رطوبت بیش از حد را نمی دهد. نمک، فلفل، پیاز خرد شده، 1 و ½ فنجان آب را اضافه کنید. آن را بجوشانید ، سپس حرارت را به متوسط کم کرده و حدود 1 ساعت بپزید، یا تا زمانی که مرغ خیلی راحت با چنگال تکه شود.
  2. مرغ را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود.
  3. اگر بیش از 1 فنجان آب گوشت باقی مانده، آن را بجوشانید و بگذارید 3-5 دقیقه بجوشد، یا تا زمانی که به 1 فنجان کاهش یابد. حرارت را خاموش کنید. آب گوشت را در یک کاسه متوسط ریخته، پیازهای پخته شده را با چنگال خرد کرده و کنار بگذارید.
  4. وقتی مرغ به اندازه کافی خنک شد تمام گوشت ها را از تکه های بزرگ استخوان خارج کنید. گوشت را با آبگوشت مخلوط کنید تا کاملاً پوشانده شود. مخلوط گوشت و آب گوشت را به مدت حداقل 30-40 دقیقه در یخچال سرد کنید، یا تا زمانی که آب گوشت جامد شود. این مرحله بهتر است 3-4 ساعت قبل انجام شود.
  5. برای تهیه برنج : برنج رابه روش آبکش درست کنید و کنار بگذارید. بهتر است کمی زنده تر از همیشه بردارید که داحل تتهچین خمیر نشود.
  6. برای ته چین : فر را از قبل با دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) گرم کنید.
  7. در ادامه دستور پخت ته چین مرغ ، در یک کاسه متوسط 1 تخم مرغ، 1 فنجان ماست، 1 قاشق غذاخوری روغن نباتی و زعفران را با هم مخلوط کنید. 2 فنجان از برنج پخته را هم با کفگیر لاستیکی هم بزنید و مخلوط کنید تا تمام برنج آغشته شود. کنار بگذارید.
  8. 5 قاشق غذاخوری روغن نباتی و 5 قاشق غذاخوری کره به یک ظرف پخت شیشه ای 8*8*3 اضافه کنید. ظرف را 3-5 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید، یا تا زمانی که کره کاملاً ذوب و داغ شود. خیلی دقیق آن را تماشا کنید تا روغن خیلی داغ نشود و باعث سوختن چربی شود.
  9. با استفاده از دستکش، ظرف پخت را به یک سطح ضد حرارت منتقل کنید.
  10. لایه اول : مخلوط برنج و ماست را به ظرف پخت اضافه کرده و به طور مساوی پخش کنید تا کف ظرف را بپوشاند.
  11. لایه دوم : نیمی از برنج باقی مانده را به طور مساوی روی مخلوط ماست پخش کنید و روی لایه برنج را با ½ قاشق چایخوری ادویه برنج بپاشید.
  12. لایه سوم: مرغ و آب گوشت سرد را خوب هم بزنید و روی آن را به طور مساوی مرتب کنید تا تمام لایه برنج پوشانده شود.
  13. لایه چهارم : باقیمانده برنج را روی مرغ اضافه کنید، با کف دست به آرامی فشار دهید. ½ قاشق چایخوری ادویه برنج بپاشید.
  14. مکعب های کره سرد را با فاصله مساوی از یکدیگر روی لایه برنج بچینید.
  15. ظرف پخت را با یک ورق فویل آلومینیوم بپوشانید و دو طرف آن را مهر و موم کنید. با استفاده از یک چاقوی تیز یک شکاف را در هر گوشه و سپس چند شکاف را در وسط فویل ایجاد کنید.
  16. در پایین ترین طبقه فر به مدت 1 ساعت و 15 دقیقه بپزید، یا تا زمانی که پایین ترین قسمت کناره های تهچین قهوه ای طلایی شود. از آنجا که دمای فر متفاوت است، شاید لازم باشد اولین باری که این تهچین را می پزید زمان پخت را تنظیم کنید. اگر قسمت های پایین آن قهوه ای طلایی نیست، تهچین را دوباره به اجاق برگردانید و 7-10 دقیقه دیگر یا تا زمانی که قهوه ای طلایی شود ، آن را بپزید.
  17. ظرف پخت را از اجاق برداشته و فویل آلومینیوم را خارج کنید. ته چین را روی ظرف سرو بگردانید و بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *