تاریخ:بهمن 9, 1399

دستور پخت خورشت بادمجان : دستور کلاسیک فارسی برای طرفداران بادمجان

دستور پخت خورشت بادمجان

دستور پخت خورشت بادمجان

این خورشتی است که در بیشتر مهمانی های شام سنتی می بینید. وقتی تا حدودی طعم ترشی داشته باشد، مزه عالی دارد. بهترین و اصیل ترین گزینه برای طعم ترش غوره است.

  • محصول: 5 نفر

مواد لازم :

  • 450 گرم گوشت گاو، مکعبی خرد شده
  • ½ پیاز بزرگ، خلالی درشت برش خورده
  • 1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
  • 3 فنجان آب
  • 1 پیاز بزرگ ورقه ورقه شده نازک و سرخ شده قهوه ای طلایی در 3 قاشق غذاخوری روغن نباتی
  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 7-10 بادمجان متوسط، پوست گرفته و سرخ شده
  • 1 فنجان غوره و یا 3/4 قاشق غذاخوری آبغوره
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • ⅛ قاشق چایخوری پودر زعفران (اختیاری)

دستور پخت خورشت بادمجان :

  1. گوشت گاو مکعبی، آب، پودر زردچوبه، فلفل سیاه آسیاب شده و نصف پیاز را به یک قابلمه متوسط اضافه کنید، آن را بجوشانید، سپس حرارت را به متوسط کم کنید (باید جوش آهسته حفظ شود) و به مدت 1 تا 1.5 ساعت یا تا زمانی که چنگال در گوشت فرو برود، آن را بپزید. پیاز را دور بریزید. به عنوان یک روش جایگزین می توانید به مدت 15 دقیقه در زودپز بپزید. پس از اینکه تنظیم کننده فشار شروع به جغجغه می کند. پیاز را دور بریزید و بقیه دستور العمل را ادامه دهید.
  2. در همین حال بادمجان ها را در فر بپزید تا در روغن تفت دهید.
  3. همزمان 3 قاشق غذاخوری روغن داغ را در یک قابلمه نچسب 30 سانتی بریزید و و پیازهای نازک خرد شده را با حرارت متوسط سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شود.
  4. حدود 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا معطر شود.
  5. آب گوشت پخته شده و 1 قاشق چایخوری نمک را به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید تا با مخلوط پیاز مخلوط شود و آن را بجوشانید تا سس درست شود.
  6. گوشت پخته شده، بادمجان های آماده، غوره و زعفران اختیاری را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را دوباره بجوشانید. باید حدود 3.5 سانت سس در تابه وجود داشته باشد، در صورت لزوم آب اضافی اضافه کنید اما فقط به مقدار کم که سس آبکی نشود.
  7. حرارت را کم کنید و به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بجوشانید تا سس غلیظ شود و گوشت و بادمجان ها خیلی نرم شوند.
  8. نمک را مطابق میل تنظیم کنید.
  9. کنار برنج سفید ایرانی سرو کنید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *