تاریخ:آذر 4, 1399

دستور پخت دلمه بادمجان : یادآور خاطرات نوستالژیک در قلب شما!

دستور پخت دلمه بادمجان

دستور پخت دلمه بادمجان

کلمه دلمه در زبان آذری به معنی پر شده است. علاوه بر برگ های انگور، دلمه می تواند تعدادی از سبزیجات و برخی میوه ها باشد که با موادی مانند گوشت، گیاهان، حبوبات و غلات پر می شوند. بادمجان انتخابی این غذا معمولاً کره ای شکل آمریکایی است که به راحتی در دسترس است. هنگام خرید، باید اندازه کوچک تا متوسط را انتخاب کنید که سنگین نباشد و پوستی براق و تیره داشته باشد و هیچ لکه ای نداشته باشد. برای آشنایی با دستور پخت دلمه بادمجان با مارس نیوز همراه باشید.

  • محصول: 4 تا 6 نفر

مواد لازم :

  • 4 عدد بادمجان گرد
  • نمک و فلفل هر کدام 2 قاشق چایخوری (تقسیم شده) برای مالیدن داخل بادمجان های توخالی

برای گوشت پخته شده :

  • 650 گرم گوشت گاو، خرد شده (یا چرخ کرده)
  • 1 قاشق غذاخوری کره
  • 1 عدد پیاز زرد متوسط، خرد شده
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
  • 2 و ½ فنجان آب سرد

برای مواد داخل دلمه :

  • ⅓ فنجان برنج نپخته
  • ⅓ فنجان بلغور نپخته
  • ⅓ فنجان لپه نپخته
  • 1 قاشق چایخوری ادویه گوشت یا پودر کاری
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • 2 پیاز بزرگ زرد، نازک خرد شده
  • 4 قاشق غذاخوری روغن
  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • 1 گوجه فرنگی کوچک، خرد شده
  • 3 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده تازه

برای سس :

  • 1 فنجان آب گوشت
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ⅓ فنجان پیاز سرخ شده آماده
  • ⅛ قاشق چایخوری پودر زعفران (اختیاری)
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده

دستور پخت دلمه بادمجان :

  1. بعد از شستن برنج و بلغور و لپه، آنها را به یک قابلمه کوچک با ¾ فنجان آب سرد، 1 قاشق چایخوری ادویه گوشت، ½ قاشق چایخوری نمک و ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه اضافه کنید. آن را بجوشانید، سپس حرارت را به متوسط کم کنید، قابلمه را بپوشانید و حدود 10 دقیقه بپزید، یا تا زمانی که تمام آب پخته شود و مواد آن نرم شوند (نه اینکه له شوند). قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
  2. گوشت مکعبی، کره، پیاز خرد شده، پودر زردچوبه و فلفل سیاه آسیاب شده را به یک قابلمه متوسط اضافه کنید. به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید، مرتب هم بزنید تا گوشت سرخ شود و آب طبیعی درون بافت آن شروع به جوشیدن کنند.
  3. 2 و ½ فنجان آب سرد به گوشت اضافه کنید و آن را بجوشانید. حرارت را به متوسط کم کنید، روی انبار را بپوشانید و 20 دقیقه بجوشانید، یا تا زمانی که گوشت نرم شود. از روی حرارت بردار و کنار بگذارید. 1 فنجان آبگوشت را برای سس رزرو کنید.
  4. بادمجان ها را بشویید و خشک کنید. ساقه ها را برداشته و دور بریزید. بالای هر بادمجان یک حلقه با قطر 2.5 سانتیمتر برش بزنید و کنار بگذارید. بعد از پر کردن بادمجان ها، از آنها به عنوان درپوش برای پوشاندن قسمت بالای بادمجان استفاده خواهید کرد.
  5. داخل بادمجان ها را خالی کنید و یک سانتی متر از گوشت آن را باقی بگذارید. هسته ها را دور بریزید اما مقداری از گوشت بادمجان را ذخیره کنید. داخل هر بادمجان ½ قاشق چایخوری نمک و ½ قاشق چایخوری فلفل بمالید. کنار بگذارید.
  6. 2 پیاز بزرگ را خرد کنید. در یک تابه بزرگ پیازها را در 4 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شوند. ⅓ فنجان پیاز سرخ شده را برای سس رزرو کنید. رب گوجه فرنگی را به بقیه پیازهای سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا معطر شود. گوشت گاو پخته شده ، باقی مانده آب گوشت گاو (اگر کمتر از ½ فنجان وجود دارد به اندازه کافی آب اضافه کنید تا ½ فنجان شود)، ½ قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و مخلوط برنج پخته شده را اضافه کنید. مخلوط را به آرامی بجوش آورید. حرارت را به متوسط کم کنید، ظرف را بپوشانید و حدود 5 دقیقه بجوشانید.
  7. ماهی تابه را از روی حرارت برداشته و گوجه فرنگی خرد شده و جعفری خرد شده را اضافه کنید؛ هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. مخلوط را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید. برای پختن بادمجان ها از همین تابه استفاده کنید.
  8. شکم بادمجان ها را با مخلوط گوشت پر کنید. بیش از حد مواد اضافه نکنید وگرنه پوست بادمجان پاره می شود. هر بادمجان را با قطعات رزرو شده درپوش بزنید. آنها را از کنار فشار دهید تا از ریختن مواد در حین پخت جلوگیری کند. با استفاده از نوک چاقوی تیز، چهار شکاف 2.5 سانتی دور شکم هر بادمجان برش دهید.
  9. سس گوجه فرنگی را درست کنید : 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ⅓ فنجان پیاز سرخ شده رزرو شده را به ماهی تابه بزرگ اضافه کنید. 2-3 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا معطر شود. 1 فنجان آب گوشت، پودر زعفران، نمک و فلفل سیاه تازه را اضافه کنید. سس را روی حرارت متوسط قرار دهید تا جوش بیاید.
  10. حرارت را کم کنید و گوشت بادمجان رزرو شده و هر نوع مخلوط اضافی باقیمانده را به سس گوجه اضافه کنید. بادمجان های پر شده را درون سس قرار دهید. روی آن را بپوشانید و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. با دقت از دو کفگیر استفاده کنید و بادمجان ها را بغلتانید تا قسمت بالایی آن در سس قرار بگیرد. روی آن را بپوشانید و 20 دقیقه دیگر بپزید. در صورت نیاز دو قاشق غذاخوری آب اضافه کنید.
  11. با نان و سالاد شیرازی سرو کنید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *