تاریخ:آذر 16, 1399

بهترین دستور پخت راتاتویی مرحله به مرحله ، آسان و سریع

دستور پخت راتاتویی

دستور پخت راتاتویی

فصل راتاتویی است! راتاتویی یک خورشت کلاسیک فرانسوی آخر تابستان است که گفتن آن جالب و سرگرم کننده است. مملو از محصولات تازه است : گوجه فرنگی، بادمجان، کدو سبز، کدو زرد و فلفل دلمه ای.

مواد لازم دستور پخت راتاتویی :

  • 1 کیلوگرم گوجه فرنگی قرمز رسیده (6 عدد متوسط یا 4 عدد بزرگ)
  • 1 بادمجان متوسط (450 گرم)، مکعب های خرد شده 1.3 سانتی
  • 1 فلفل دلمه ای قرمز ، نارنجی یا زرد بزرگ (حدود 230 گرم)، به مربع های 2 سانتی برش دهید
  • 1 کدو سبز متوسط تا بزرگ (حدود 230 گرم)، مکعب های 1.3 سانتی خرد شده
  • 1 کدو بزرگ زرد (حدود 230 گرم)، به مکعب های 1.3 سانتی خرد شده
  • 5 قاشق غذاخوری + 1 قاشق چای خوری روغن زیتون فوق بکر، تقسیم شده
  • ¾ قاشق چای خوری نمک دریا خوب ، تقسیم شده ، بیشتر برای چاشنی
  • 1 پیاز زرد متوسط ، خرد شده
  • 4 حبه سیر ، له یا خرد شده
  • ¼ فنجان ریحان تازه خرد شده
  • ¼ قاشق چای خوری تکه های فلفل قرمز ، کم و بیش برای چاشنی
  • ¼ قاشق چای خوری پونه کوهی خشک
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده ، به دلخواه

دستور پخت راتاتویی :

  1. فر را با دمای 425 درجه فارنهایت (220 درجه سانتیگراد) با یک قفسه در وسط فر و یکی در یک سوم بالایی فر گرم کنید. در صورت تمایل، برای تمیز کردن آسان دو ورق پخت بزرگ و حاشیه دار را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  2. برای تهیه گوجه فرنگی، هسته ها را با چاقو دور بریزید. سپس، آنها را روی سوراخ های بزرگ رنده درون یک کاسه رنده و باقی مانده پوست گوجه فرنگی را خرد کنید. یا، گوجه فرنگی را در یک غذاساز بریزید تا زمانی که به یک تفاله کف تبدیل شود. کنار بگذارید.
  3. روی یک صفحه پخت، بادمجان خرد شده آغشته با 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را بریزید. بادمجان را به صورت یک لایه در وسط ظرف بچینید، ¼ قاشق چای خوری نمک بپاشید و کنار بگذارید.
  4. روی ورق پخت دیگر، فلفل دلمه ای، کدو سبز و کدو زرد را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون و ¼ قاشق چای خوری نمک بریزید. سبزیجات را در یک لایه بچینید. صفحه بادمجان را روی رک وسط و سایر سبزیجات را روی رک بالایی قرار دهید. تایمر را برای 15 دقیقه تنظیم کنید.
  5. در همین حال، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک اجاق بزرگ یا قابلمه سوپ با حرارت متوسط گرم کنید. پیاز و ¼ قاشق چای خوری نمک را اضافه کنید. طبخ کنید، گاهی اوقات هم بزنید، حدود 8 تا 10 دقیقه تا پیازها نرم و کاراملی شود.
  6. سیر را اضافه کنید، هم بزنید و آن را بپزید تا حدود 30 ثانیه برای اینکه عطر آن خارج شود. گوجه فرنگی ها را اضافه کنید و حرارت را به متوسط یا کم در صورت لزوم برای آرام پز شدن کاهش دهید.
  7. وقتی 15 دقیقه تمام شد، هر دو صفحه را از فر خارج کنید، هم بزنید، و محتوای هر یک از ظرف ها را به طور مساوی در صفحه ها تقسیم کنید. این بار، بادمجان را روی رک بالا و سایر سبزیجات را روی رک وسط قرار دهید.
  8. حدود 10 دقیقه دیگر تا زمانی که بادمجان طلایی شود، آن را بپزید (بادمجان زودتر از بقیه انجام می شود). بادمجان را از فر خارج کنید، و بادمجان را با احتیاط در سس گوجه فرنگی هم بزنید.
  9. صفحه کدو و فلفل دلمه ای را بگذارید تا پخته شود تا فلفل ها کاراملی شوند، حدود 5 تا 10 دقیقه دیگر. سپس، محتویات صفحه را به سس در حال جوشیدن منتقل کنید. به مدت 5 دقیقه دیگر پخت و پز را ادامه دهید تا به طعم دهنده ها زمان داده شود.
  10. قابلمه را از روی حرارت بردارید. 1 قاشق چایخوری روغن زیتون ، ریحان تازه و پوسته فلفل قرمز را بریزید. پونه کوهی را بین انگشتان خود خرد کنید. با نمک اضافی و فلفل سیاه مزه دار کنید.
  11. در ظرف سرو ریخته و با روغن زیتون، ریحان خرد شده اضافی یا فلفل سیاه تزیین کنید (همه اختیاری است). مانند همه خورش ها، طعم این راتاتویی با خنک شدن بهتر می شود. حتی بهتر است روز بعد دوباره گرم شود. راتاتویی به خوبی در یخچال و به مدت 4 روز در بسته، یا به مدت چند ماه در فریزر نگهداری می شود.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *