تاریخ:دی 28, 1399

دستور پخت زرشک پلو با مرغ : غذای ساده و در عین حال خوشمزه

زرشک پلو با مرغ

دستور پخت زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از مشهورترین غذاهای کلاسیک ایرانی است. پر از طعم های شگفت انگیز مانند زعفران، زردچوبه و زرشک است. برنج زعفرانی که با مرغ خوشمزه همراه است تعادل کاملی بین سهولت کافی برای یک شام و فانتزی برای یک مهمانی ایرانی زیبا برقرار می کند!

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت
  • زمان کل: 1 ساعت و 20 دقیقه
  • محصول: 4 نفر

مواد لازم :

برای زعفران مایع

  • 1/2 قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
  • 2 قطعه یخ

برای سس رب گوجه فرنگی

  • 1 قاشق غذاخوری روغن
  • 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل
  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 و 1/2 فنجان آب

برای مرغ

  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 1/2 قاشق چایخوری کره
  • 700 گرم ران مرغ، با استخوان و پوست
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری فلفل
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران مایع

برای سبزیجات

  • 1 پیاز خلال شده
  • 1 فلفل دلمه ای خرد شده
  • 2 هویج قطعه قطعه شده
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران مایع

برای زرشک

  • 3 قاشق غذاخوری زرشک
  • 1 قاشق غذاخوری آب
  • 1 قاشق غذاخوری روغن
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 قاشق چایخوری زعفران مایع

دستور پخت زرشک پلو با مرغ :

برای زعفران مایع

  1. تکه های یخ را در یک فنجان بسیار کوچک قرار دهید و روی آن زعفران بپاشید. بگذارید در دمای اتاق بماند تا کاملاً ذوب شود و زعفران حل شود.

برای سس رب گوجه فرنگی

  1. روغن را در قابلمه سس روی حرارت متوسط گرم کنید.
  2. زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید ادویه ها به مدت 30 ثانیه مخلوط شوند.
  3. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا قرمز تیره شود.
  4. آب را اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید، اجازه دهید 2-3 دقیقه بجوشد. کنار بگذارید.

برای مرغ و سبزیجات

  1. ران های مرغ را سخاوتمندانه نمک و فلفل بپاشید.
  2. روغن را در یک ظرف بزرگ با حرارت متوسط ​​گرم کنید.
  3. کره را اضافه کرده و اجازه دهید ذوب شود.
  4. ران های مرغ را در ماهیتابه بریزید و پوست آن به سمت پایین باشد.
  5. دور تا دور تابه را زعفران مایع بریزید، تابه را کمی کج کنید تا زعفران به پوست برسد.
  6. مرغ را تا جایی که پوست آن قهوه ای و ترد شود، حدود 7 دقیقه سرخ کنید.
  7. ران مرغ را بچرخانید تا طرف دیگر آن نیز قهوه ای طلایی شود. حدود 5 دقیقه.
  8. ران های مرغ را خارج کرده، پیاز، فلفل دلمه ای و هویج را به قابلمه اضافه کنید. دیگر نیازی به روغن بیشتر نیست زیرا ران مرغ چربی ایجاد کرده است.
  9. سبزیجات را به مدت 2 دقیقه تفت دهید و مرغ را روی آن قرار دهید، پوست به سمت بالا قرار گیرد.
  10. سس رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کرده و زعفران مایع را اضافه کنید.
  11. بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت 40-45 دقیقه بپزد تا سبزیجات نرم شده و مرغ کاملاً پخته شود.
  12. در همین حال برنج را درست کنید.
  13. دقایقی قبل از سرو، زرشک ها را تهیه کنید :
  14. زرشک ها، آب، روغن، شکر و زعفران مایع را مخلوط کنید. بگذارید 10 دقیقه بماند.
  15. ماهیتابه را روی حرارت کم قرار دهید و زرشک ها را تفت دهید تا قرمز و براق شوند.

برای سرو

  1. 5-4 قاشق غذاخوری برنج به سبک ایرانی بردارید و آن را با 2 قاشق غذاخوری زعفران مایع مخلوط کرده، کنار بگذارید. می توانید مقداری زرشک پخته شده را درون آن مخلوط کنید یا فقط زرشک ها را روی برنج سرو کنید.
  2. مقداری برنج به سبک ایرانی در ظرف سرو کرده و برنج زرشک زعفرانی را به آن اضافه کنید.
  3. مرغ ها را با کمی سس که روی آن پاشیده سرو کنید و باقی سس در یک کاسه برای طعم بیشتر سرو می شود.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *