دستور پخت زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از مشهورترین غذاهای کلاسیک ایرانی است. پر از طعم های شگفت انگیز مانند زعفران، زردچوبه و زرشک است. برنج زعفرانی که با مرغ خوشمزه همراه است تعادل کاملی بین سهولت کافی برای یک شام و فانتزی برای یک مهمانی ایرانی زیبا برقرار می کند!
- زمان آماده سازی: 20 دقیقه
- زمان پخت: 1 ساعت
- زمان کل: 1 ساعت و 20 دقیقه
- محصول: 4 نفر
مواد لازم :
برای زعفران مایع
- 1/2 قاشق چایخوری زعفران ساییده شده
- 2 قطعه یخ
برای سس رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق غذاخوری روغن
- 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 1/2 قاشق چایخوری فلفل
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 و 1/2 فنجان آب
برای مرغ
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- 1/2 قاشق چایخوری کره
- 700 گرم ران مرغ، با استخوان و پوست
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری فلفل
- 1 قاشق غذاخوری زعفران مایع
برای سبزیجات
- 1 پیاز خلال شده
- 1 فلفل دلمه ای خرد شده
- 2 هویج قطعه قطعه شده
- 1 قاشق غذاخوری زعفران مایع
برای زرشک
- 3 قاشق غذاخوری زرشک
- 1 قاشق غذاخوری آب
- 1 قاشق غذاخوری روغن
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق چایخوری زعفران مایع
دستور پخت زرشک پلو با مرغ :
برای زعفران مایع
- تکه های یخ را در یک فنجان بسیار کوچک قرار دهید و روی آن زعفران بپاشید. بگذارید در دمای اتاق بماند تا کاملاً ذوب شود و زعفران حل شود.
برای سس رب گوجه فرنگی
- روغن را در قابلمه سس روی حرارت متوسط گرم کنید.
- زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید ادویه ها به مدت 30 ثانیه مخلوط شوند.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا قرمز تیره شود.
- آب را اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید، اجازه دهید 2-3 دقیقه بجوشد. کنار بگذارید.
برای مرغ و سبزیجات
- ران های مرغ را سخاوتمندانه نمک و فلفل بپاشید.
- روغن را در یک ظرف بزرگ با حرارت متوسط گرم کنید.
- کره را اضافه کرده و اجازه دهید ذوب شود.
- ران های مرغ را در ماهیتابه بریزید و پوست آن به سمت پایین باشد.
- دور تا دور تابه را زعفران مایع بریزید، تابه را کمی کج کنید تا زعفران به پوست برسد.
- مرغ را تا جایی که پوست آن قهوه ای و ترد شود، حدود 7 دقیقه سرخ کنید.
- ران مرغ را بچرخانید تا طرف دیگر آن نیز قهوه ای طلایی شود. حدود 5 دقیقه.
- ران های مرغ را خارج کرده، پیاز، فلفل دلمه ای و هویج را به قابلمه اضافه کنید. دیگر نیازی به روغن بیشتر نیست زیرا ران مرغ چربی ایجاد کرده است.
- سبزیجات را به مدت 2 دقیقه تفت دهید و مرغ را روی آن قرار دهید، پوست به سمت بالا قرار گیرد.
- سس رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کرده و زعفران مایع را اضافه کنید.
- بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت 40-45 دقیقه بپزد تا سبزیجات نرم شده و مرغ کاملاً پخته شود.
- در همین حال برنج را درست کنید.
- دقایقی قبل از سرو، زرشک ها را تهیه کنید :
- زرشک ها، آب، روغن، شکر و زعفران مایع را مخلوط کنید. بگذارید 10 دقیقه بماند.
- ماهیتابه را روی حرارت کم قرار دهید و زرشک ها را تفت دهید تا قرمز و براق شوند.
برای سرو
- 5-4 قاشق غذاخوری برنج به سبک ایرانی بردارید و آن را با 2 قاشق غذاخوری زعفران مایع مخلوط کرده، کنار بگذارید. می توانید مقداری زرشک پخته شده را درون آن مخلوط کنید یا فقط زرشک ها را روی برنج سرو کنید.
- مقداری برنج به سبک ایرانی در ظرف سرو کرده و برنج زرشک زعفرانی را به آن اضافه کنید.
- مرغ ها را با کمی سس که روی آن پاشیده سرو کنید و باقی سس در یک کاسه برای طعم بیشتر سرو می شود.
نوش جان !
دیدگاهتان را بنویسید