تاریخ:بهمن 9, 1399

دستور پخت زولبیا : دسر ترد ایرانی با عطر و طعم زعفران و گلاب

دستور پخت زولبیا

دستور پخت زولبیا

زولبیا یک ترد ایرانی است که در روغن داغ سرخ شده و به طور معمول در کنار یک فنجان چای سرو می شود. پس از سرخ شدن، زولبیا را در شربت قند با طعم زعفران، گلاب و گاهی هل و پسته آسیاب شده خیس می کنند. این دسر شیرین بخشی از غذاهای جنوب آسیا و ایران است : در ایران، زولبیا به طور سنتی در هنگام افطار، وعده ماه رمضان بعد از غروب آفتاب و نوروز (سال نو ایرانی) سرو می شود. در هند، این خوراکی شیرین به jalebi معروف است و یکی از دسرهای ملی آن است.

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت و پز: 10 دقیقه
  • زمان استراحت: 4 ساعت
  • زمان کل: 30 دقیقه
  • محصول: 6 نفر

مواد لازم :

برای زولیبا

  • 1/2 فنجان پودر نشاسته
  • 3/4 فنجان ماست ساده
  • 1 قاشق چایخوری روغن بدون طعم
  • 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • آب برای اصلاح قوام در زولبیا

برای شربت ساده زعران

  • 1/2 فنجان آب
  • روغن بدون طعم برای سرخ کردن
  • کمی زعفران
  • 1 فنجان شکر

دستور پخت زولبیا : 

  1. با چنگال، نشاسته، ماست و روغن را بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. بگذارید 1 ساعت بماند. شما یک خمیر غلیظ می خواهید. اما می توانید همزمان 2 قاشق چای خوری آب به آن اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد. بسته به ماستی که استفاده می کنید، می تواند متفاوت باشد.
  2. در همین حال، زعفران و 1/2 پیمانه آب را به یک قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد. شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. حرارت را زیاد کنید و بجوشانید. از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. در صورت امکان شربت را به یک ظرف قابل بسته بندی منتقل کرده و یک شب استراحت دهید. (تا 6 ماه قابل نگهداری در دمای اتاق است.)
  3. بیکینگ پودر را مخلوط کنید. بگذارید 5 دقیقه بماند.
  4. به یک قیف با قطر دهانه تقریباً 5 میلی متر انتقال دهید.
  5. شربت را در ظرف کم عمق بریزید.
  6. حدود 0.5 سانتیمتر روغن را در یک قابلمه نچسب گرم کنید. خمیر را با حرکت دایره ای به شکا زولبیا سریع داخل روغن داغ بریزید. از هر طرف 1 دقیقه بپزید یا تا زمانی که طلایی شود.
  7. هنگامی که طلایی و پخته شد، زولبیا را به شربت ساده منتقل کنید تا حدود 1 دقیقه خیس بخورد.
  8. برای اینکه شربت اضافی آن گرفته شود، روی یک توری سیم آبکش کنید. بلافاصله سرو کنید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *