دستور پخت زولبیا
زولبیا یک ترد ایرانی است که در روغن داغ سرخ شده و به طور معمول در کنار یک فنجان چای سرو می شود. پس از سرخ شدن، زولبیا را در شربت قند با طعم زعفران، گلاب و گاهی هل و پسته آسیاب شده خیس می کنند. این دسر شیرین بخشی از غذاهای جنوب آسیا و ایران است : در ایران، زولبیا به طور سنتی در هنگام افطار، وعده ماه رمضان بعد از غروب آفتاب و نوروز (سال نو ایرانی) سرو می شود. در هند، این خوراکی شیرین به jalebi معروف است و یکی از دسرهای ملی آن است.
- زمان آماده سازی: 20 دقیقه
- زمان پخت و پز: 10 دقیقه
- زمان استراحت: 4 ساعت
- زمان کل: 30 دقیقه
- محصول: 6 نفر
مواد لازم :
برای زولیبا
- 1/2 فنجان پودر نشاسته
- 3/4 فنجان ماست ساده
- 1 قاشق چایخوری روغن بدون طعم
- 1/2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- آب برای اصلاح قوام در زولبیا
برای شربت ساده زعران
- 1/2 فنجان آب
- روغن بدون طعم برای سرخ کردن
- کمی زعفران
- 1 فنجان شکر
دستور پخت زولبیا :
- با چنگال، نشاسته، ماست و روغن را بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. بگذارید 1 ساعت بماند. شما یک خمیر غلیظ می خواهید. اما می توانید همزمان 2 قاشق چای خوری آب به آن اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد. بسته به ماستی که استفاده می کنید، می تواند متفاوت باشد.
- در همین حال، زعفران و 1/2 پیمانه آب را به یک قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد. شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. حرارت را زیاد کنید و بجوشانید. از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. در صورت امکان شربت را به یک ظرف قابل بسته بندی منتقل کرده و یک شب استراحت دهید. (تا 6 ماه قابل نگهداری در دمای اتاق است.)
- بیکینگ پودر را مخلوط کنید. بگذارید 5 دقیقه بماند.
- به یک قیف با قطر دهانه تقریباً 5 میلی متر انتقال دهید.
- شربت را در ظرف کم عمق بریزید.
- حدود 0.5 سانتیمتر روغن را در یک قابلمه نچسب گرم کنید. خمیر را با حرکت دایره ای به شکا زولبیا سریع داخل روغن داغ بریزید. از هر طرف 1 دقیقه بپزید یا تا زمانی که طلایی شود.
- هنگامی که طلایی و پخته شد، زولبیا را به شربت ساده منتقل کنید تا حدود 1 دقیقه خیس بخورد.
- برای اینکه شربت اضافی آن گرفته شود، روی یک توری سیم آبکش کنید. بلافاصله سرو کنید.
نوش جان !
دیدگاهتان را بنویسید