تاریخ:آذر 7, 1399

دستور پخت شله زرد – یک دسر خوشمزه به سبک قدیمی !

دستور پخت شله زرد

دستور پخت شله زرد

زمان پخت : 1 ساعت و 30 دقیقه.

زمان خنک شدن : 1 تا 2 ساعت

مواد لازم :

  • برنج 1 فنجان
  • 6 فنجان آب جوش
  • 2 فنجان شکر دانه ریز
  • 2 و ⅓ فنجان آب جوش اضافی (بعداً اضافه خواهد شد)
  • ¼ فنجان گلاب
  • ¼ قاشق چایخوری زعفران ساییده شده

برای تزیین :

  • دارچین ساییده شده
  • مغز پسته بدون نمک خرد شده یا چاک دار
  • گلبرگهای گل رز خشک شده

دستور پخت شله زرد :

  1. برنج را به یک کاسه اضافه کنید و در آب سرد چند مرتبه بشویید و هر بار آب آن را خالی کنید. تمام آب را تخلیه کنید.
  2. برنج و آب جوش را به یک قابلمه عمیق و نچسب 3 لیتری اضافه کنید. جوش بیاورید. حرارت را کم کنید. با جوش کم و بدون اینکه درب ظرف را بپوشانید بپزید.
  3. به مدت 1 ساعت و 15 دقیقه هم نزنید. بیشتر آب بخار می شود و برنج باید کاملاً نرم باشد. برای آزمایش برنج ، یک دانه را به آرامی بین انگشت شست و اشاره فشار دهید. باید با یک بافت چسبناک از هم بپاشد.
  4. 2 و ⅓ فنجان آب جوش، 2 فنجان شکر، ¼ فنجان گلاب، و ¼ قاشق چایخوری زعفران را اضافه کنید. حرارت را زیاد کرده و به جوش آورید. به مدت 5 دقیقه به پخت با شعله متوسط ادامه دهید، یا تا زمانی که شعله زرد غلیظ شود. با قاشق چوبی چندین بار هم بزنید بنابراین شعله زرد به ته یا کناره های ظرف نمی چسبد. از روی حرارت بردارید.
  5. درون فنجان های 170 گرمی بریزید و در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود. به مدت 1 تا2 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سرد شود. بهتر است درپوش پلاستیکی روی آن بگذارید.
  6. قبل از سرو، روی آن را با دارچین آسیاب شده ، پسته خرد شده یا بادام و چند گلبرگ خشک تزئین کنید.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *