تاریخ:آذر 4, 1399

دستور پخت قیمه نثار : غذای افسانه ای از قزوین که جلب توجه می کند!

دستور پخت قیمه نثار

دستور پخت قیمه نثار

شگفت آور است که چگونه این غذای ایرانی در چند سال گذشته در دنیای غرب جلب توجه کرده است. اکنون ده ها یا شاید حتی بیشتر دستور العمل های دوست داشتنی برنج نگین دار ایرانی به انگلیسی وجود دارد. قیمه نسار در اصل یک برنج ساده است که با گوشت، زرشک، آجیل خرد شده و مهمتر از همه، پوست پرتقال بسیار شیرین شده که طعم بی نظیری به غذا می دهد تزیین می شود. قزوین، جایی که این غذای افسانه ای از آنجا می آید، یکی از زیباترین شهرهای مرکز ایران است.

مواد لازم :

برای تکه های گوشت بره (قیمه):

  • 300 گرم گوشت بره (فیله پا، شانه یا گردن)، به مکعب های 3 سانتی متری برش دهید
  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 1 پیاز قرمز متوسط ، ریز خرد شده
  • 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری پودر زیره
  • 1/2 قاشق چایخوری پودر هل
  • 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1 چوب دارچین بزرگ
  • 3-4 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
  • 3/4 قاشق چایخوری نمک

برای برنج و ته دیگ:

  • 2 فنجان برنج
  • 3 قاشق غذاخوری نمک
  • برش سیب زمینی با ضخامت 1 سانتی متر برای کف قابلمه
  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 20 گرم کره

برای تزئین:

  • 1/4 قاشق چایخوری زعفران ساییده شده در 1 قاشق غذاخوری آب گرم حل شده
  • 2 قاشق غذاخوری زرشک خشک
  • 2 قاشق غذاخوری خلال بادام
  • 2 قاشق غذاخوری خلال پسته
  • 1-2 قاشق غذاخوری گلاب
  • یک پرتقال بزرگ (یا یک مشت پوست پرتقال ترش خردشده خشک)
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 30 گرم کره

دستور پخت قیمه نثار :

پخت گوشت

  1. روغن را در قابلمه متوسط ​​گرم کنید و تکه های گوشت بره و پیاز خرد شده را روی حرارت متوسط ​​کمی قهوه ای کنید. ادویه ها را اضافه کنید و چند دقیقه بپزید، غالباً هم بزنید تا ته نگیرد. پوره گوجه فرنگی را روی گوشت بریزید، نمک را اضافه کرده و برای چند دقیقه بپزید. به اندازه کافی آب جوش اضافه کنید تا گوشت را بپوشاند. حرارت را کم کنید، گوشت را بپوشانید و بپزید تا کاملاً نرم شود و تقریباً تمام آب آن تبخیر شود. این بسته به اندازه تکه ها و قلمه گوشت حدود 1 ساعت طول خواهد کشید.

پخت برنج

  1. برنج شسته شده را با آب داخل قابلمه بریزید. بالای برنج باید حدود 4 سانتی متر آب باشد. نمک را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. بگذارید خیس بخورد. هرچه برنج بیشتر خیس بخورد، بهتر خواهد بود. بنابراین حداقل دو ساعت به آن فرصت دهید یا حتی بگذارید یک شب خیس بخورد.
  2. قابلمه نچسب را از آب پر کنید و بگذارید تا جوش بیاید. برنج را به روش آبکش تهیه کنید.
  3. روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید تا خیلی داغ شود. مقداری نمک روی روغن بپاشید و یک لایه سیب زمینی خرد شده را در ته قابلمه بچینید. با یک قاشق یا کفگیر بزرگ برنج را از صافی به قابلمه منتقل کنید، کمی آن را در وسط جمع کنید. درب آن را در یک حوله تمیز بپیچید و قابلمه را محکم بپوشانید.
  4. کره را ذوب کنید.
  5. حرارت را زیاد کنید و برنج را برای چند دقیقه روی حرارت زیاد بپزید یا تا زمانی که با لمس کناره قابلمه بسیار داغ شود. درب ظرف را بلند کنید، کره را به طور یکنواخت روی برنج بریزید و دوباره با درپوش آن را بپوشانید. تا جایی که می توانید حرارت را کم کنید (می توانید از شعلخ پخش کن استفاده کنید) و اجازه دهید برنج تقریباً به مدت 45 دقیقه بخارپز شود. برنج آماده است وقتی بخار زیادی می بینید و اطراف آن مقداری کاراملیزه می شود.

آماده سازی نزئین

  1. پرتقال را خوب پوشت بگیرید. تقریباً همه مغز سفید را برداشته سپس ریز خرد کنید. پوست آن را در آب فراوان بپزید تا تلخی آن از بین برود. در صافی آبکش کرده و تلخی را بچشید. اگر هنوز خیلی تلخ است جوشیدن را تکرار و دوباره آبکش کنید. با آب سرد بشویید و پوست آن را به قابلمه برگردانید. شکر را اضافه کرده و هم بزنید. فقط آب چسبیده به پوست برای حل قند کافی خواهد بود. چند دقیقه هم بزنید و بپزید.
  2. زعفران را دم کرده و کنار بگذارید.
  3. 1/3 کره را در قابلمه کوچکی ذوب کرده و خلال های بادام را برای چند دقیقه بپزید. از ظرف خارج کنید و کنار بگذارید.
  4. خلال پسته را به همین ترتیب آماده کنید و کنار بگذارید.
  5. کره باقیمانده را ذوب کنید و زرشک ها را اندکی تفت دهید تا براق شوند و پف کنند. مراقب باشید آنها را نسوزانید. کنار بگذارید.

برای سرو

  1. در دستور پخت قیمه نثار آمده است : چند قاشق غذاخوری از برنج را در یک کاسه بریزید و با زعفران آماده شده مخلوط کنید.
  2. نیمی از برنج باقی مانده را در یک بشقاب بزرگ قرار دهید. نیمی از گوشت پخته شده را با قاشق روی برنج قرار دهید. روی آن را با بقیه برنج بپوشانید و به صورت تپه درآورید. برش های سیب زمینی (تهدیگ) را از ته قابلمه در بشقاب دیگری بریزید تا جداگانه سرو شود.
  3. بالای تپه برنج را با باقیمانده گوشت، برنج زعفرانی، بادام خرد شده، پسته خرد شده، پوست پرتقال شیرین شده و زرشک تزئین کنید. بلافاصله سرو کنید.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *