تاریخ:آذر 4, 1399

دستور پخت نان شیرمال : یک نان تخت شیرین و ملایم از سوغات سمنان

دستور پخت نان شیرمال

دستور پخت نان شیرمال

Sheermal یک نان سنتی با طعم زعفران است. هنوز هم در ایران، پاکستان و هند بسیار محبوب است. شیرمال منبع خوبی از انرژی است. این نان حاوی 16 درصد آهن است اما ویتامین قابل توجهی ندارد.

مواد لازم :

  • 3 و 1/4 فنجان آرد همه منظوره
  • 1/4 قاشق چایخوری زعفران
  • 1 قاشق چایخوری مخمر
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 تخم مرغ (زرده)
  • 1/2 فنجان شیر
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل
  • 1/2 فنجان روغن
  • دانه های کنجد

دستور پخت نان شیرمال :

شیر را با حرارت 105º تا 115 درجه فارنهایت (40 تا 46 درجه سانتیگراد) گرم کنید.

  1. مخمر، 1 قاشق غذاخوری شکر را با 1/2 فنجان آب گرم ترکیب کنید. هم بزنید تا خوب مخلوط شود و اجازه دهید چند دقیقه استراحت کند.
  2. در ظرف دیگری، 2 قاشق غذاخوری شکر و یک زرده تخم مرغ را بزنید. شیر را به مخلوط اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید. نمک ، پودر زنجبیل و روغن را اضافه کنید. خوب هم بزنید.
  3. مخلوط را به ظرف مخمر اضافه کرده و کاملاً هم بزنید.
  4. آرد را به تدریج مخلوط کنید. به مدت 7 دقیقه ورز دهید. روی کاسه را با درپوش یا پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید تا حدود یک ساعت عمل بیاید.
  5. یک مشت از خمیر بردارید و به شکل دایره صاف کنید، و آنها را روی یک سینی پخت خوب آردپاشی شده قرار دهید.
  6. با فرچه سطح نان را زرده تخم مرغ بزنید. دانه کنجد بپاشید.
  7. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (176 درجه سانتیگراد) گرم کنید و نان شیرمال ها را به مدت 35 تا 40 بپزید.
نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *