تاریخ:دی 28, 1399

دستور پخت کلم پلو : یک غذای بسیار راحت و خوشمزه ایرانی

دستور پخت کلم پلو

دستور پخت کلم پلو

کلم پلو یک غذای خوشمزه ایرانی است. مانند لوبیا پلو، برنج در سسی پر از عطر و طعم بخارپز می شود. با یکبار امتحان این غذا، نمی گذارید زمان زیادی بگذرد تا دوباره آن را درست کنید، زیرا غذای راحت ایرانی بسیار خوبی است!

  • زمان آماده سازی: 15 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت
  • زمان دم کشیدن: 1 ساعت
  • زمان کل: 2 ساعت و 15 دقیقه
  • محصول: 3 نفر

مواد لازم :

  • 3 فنجان برنج (525 گرم)
  • 250 گرم گوشت چرخ کرده
  • 8 فنجان آب (2 لیتر)
  • 1 عدد پیاز
  • 4 حبه سیر
  • 400 گرم کلم
  • 4 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
  • 3 قاشق غذاخوری روغن کرمانشاهی
  • 3 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری دارچین
  • 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • نمک برای مزه دار کردن + 2 قاشق چایخوری نمک برای پختن برنج

دستور پخت کلم پلو :

سبزیجات را خرد کنید

  1. پیاز را ورقه ورقه کنید و سیر را ریز خرد کنید. کلم را شسته و به اندازه دلخواه خرد کنید. (تنرجیحاً به اندازه کلم در سالاد)

سس مخصوص کلم پلو را بپزید

  1. پیازها را در روغن گیاهی با حرارت متوسط سرخ کنید. بعد از 5 دقیقه می توانید سیر را اضافه کنید و بگذارید هر دو به مدت 5 دقیقه با هم به آرامی سرخ شوند.
  2. 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی دیگر به ظرف اضافه کنید. بعد از داغ شدن، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. بگذارید گوشت سرخ شود و حدود 5 دقیقه تغییر رنگ دهد، سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به ماهیتابه اضافه کرده و همه چیز را با هم ترکیب کنید.
  3. در ماهیتابه دیگر، 3 قاشق غذاخوری روغن کرمانشاهی را روی دمای متوسط ذوب کنید. کلم را به ماهیتابه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. درپوش را بعد از 5 دقیقه بردارید. اجازه دهید آب آن تبخیر شود و اجازه دهید کلم کمی سرخ شود.
  4. بعد از حدود 15 دقیقه گوشت و پیاز را با کلم به ماهیتابه منتقل کرده و 1 فنجان آب تازه جوشانده اضافه کنید. همه چیز را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید مواد 5 دقیقه با هم بپزند.

برنج را آماده کنید

  1. 7 فنجان آب را در یک قابلمه بزرگ بجوش آورید. برنج را جوشانده تا از بیرون نرم باشد اما مرکز آن پخته نشود (اصطلاحاً سفت و دندان گیر). این کار ممکن است از 3 تا 7 دقیقه طول بکشد.
  2. برنج را در صافی آبکش کرده و با آب خنک بشویید تا روند پخت و پز قطع شود و نمک اضافی آن شسته شود. بگذارید هرگونه آب آن تخلیه شود.

لایه لایه کردن کلم پلو

  1. 3 قاشق غذاخوری روغن نباتی و 3 قاشق غذاخوری آب به یک تابه اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. (در این مرحله تهدیگ موردنظر نان یا سیب زمینی را قرار دهید).
  2. چند قاشق غذاخوری از مخلوط گوشت و کلم را به ته ظرف اضافه کنید تا زمانی که کاملاً پوشانده شود. سپس روی آن چند قاشق برنج اضافه کنید. پودر دارچین بپاشید. حالا یک لایه دیگر سس اضافه کنید، سپس برنج، سپس دارچین و … تا زمانی که همه مواد تمام شود. کار را با یک لایه سس تمام کنید. برنج باید به شکل هرم یا کپه باشد.
  3. روی “هرم” 2 قاشق غذاخوری آب تازه جوشانده بپاشید. 5 سوراخ را در برنج ایجاد کنید، تا انتهای ظرف. این امر به تبخیر رطوبت بیشتر کمک می کند. هنگامی که می بینید بخار از برنج در حال افزایش است، درب قابلمه را با یک حوله تمیز آشپزخانه بپوشانید، آنرا محکم فشار دهید و حرارت را کم کنید … بگذارید کلام پولو به مدت یک ساعت روی حرارت کم دم بکشد.
  4. با سالاد شیرازی، ترشی یا ماست سرو کنید!
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *