تاریخ:آذر 6, 1399

دستور پخت کیک یزدی : کلوچه هل ایرانی متعلق به شهر باستانی یزد

دستور پخت کیک یزدی

دستور پخت کیک یزدی

کیک یزدی یا کلوچه هل ایرانی یکی از خوشمزه ترین کیک ها در بین کیک های سنتی ایرانی است. دستور اصلی تهیه این کیک محبوب و خوشمزه متعلق به شهر باستانی یزد در مرکز ایران است. از دیگر شیرینی ها و شیرینی های یزد می توان به قطاب و حاج بادامی اشاره کرد. این کیک اگرچه مواد ساده ای دارد اما طعم خاص و منحصر به فردی دارد.

یک نکته بسیار مهم این است که قالب را چرب نکنید زیرا روغن به کیک نفوذ می کند و کیک پف نمی کند.

بنابراین سعی کنید از قالبهای نچسب برای کیک یزدی استفاده کنید. قالبی را که قبلا استفاده کرده اید بشویید و به درستی خشک کنید تا هر لکه روغن از بین برود.

مواد لازم :

  • 1 و 1/2 فنجان آرد شیرینی سفید
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 2/3 فنجان شکر
  • 1/2 فنجان روغن مایع
  • 2/3 فنجان ماست (پرچرب)
  • 1/2 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • 3 قاشق غذاخوری گلاب
  • 1/2 قاشق غذاخوری هل رنده شده
  • 1/4 قاشق چایخوری نمک

دستور پخت کیک یزدی :

  1. ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا دمای آنها با دمای اتاق مطابقت داشته باشد.
  2. سپس، آنها را در یک ظرف مناسب بشکنید. در مرحله بعد، شکر و هل را اضافه کرده و با همزن هم بزنید. شما باید این کار را ادامه دهید تا زمانی که رنگ این مخلوط کرمی و کشیده شود.
  3. بعد از آن، وغن مایع و ماست پرچرب را به مخلوط خود اضافه کنید و دوباره آنها را به مدت یک دقیقه هم بزنید. بعد، گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
  4. یکینگ پودر، نمک و آرد را در یک ظرف جداگانه مخلوط کنید. باید این مخلوط را سه بار الک کنید و سپس آنها را به تدریج به مواد کیک اضافه کنید. این مرحله برای جلوگیری از توده های آرد لازم است. اگر آرد گلوله شود، می توانید با چرخش آرام میکسر خود را هم بزنید تا صاف شود. اکنون ماده اصلی تهیه کیک یزدی آماده است.
  5. قالب های مخصوص کیک یزدی را تهیه کنید یا می توانید از قالب های دیگر کیک استفاده کنید. قالب خود را با کره یا روغن چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید.
  6. حالا هر قالب را با مواد کیک پر کنید. توجه داشته باشید که فقط 2/3 از هر قالب باید پر شود. شما باید فضای دیگر را برای پف کردن کیک آزاد بگذارید.
  7. با چاقویی که با روغن چرب شده است ، هر کیک را برش دهید. این می تواند سطح کیک را به صورت گنبدی شکل دهد. حالا اگر دوست دارید می توانید مقداری کنجد یا پسته یا از هر دو اضافه کنید.
  8. در آخر قالب ها را درون یک سینی قرار دهید و سینی را درون فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از 20 یا 30 دقیقه، کیک ها آماده هستند. اگر رنگ کیک ها روشن شد، می توانید آنها را به مدت دو دقیقه در حالت گریل قرار دهید تا رنگ آنها مانند طلایی شود. می توانید کیک یزدی را به همراه نوشیدنی مورد علاقه خود میل کنید و لذت ببرید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *