تاریخ:شهریور 29, 1399

سیاه دانه چیست ؟ 5 مورد از خواص سیاه دانه را بشناسید!

سیاه دانه چیست

سیاه دانه چیست ؟ یک گیاه گل سالانه بومی جنوب و غرب آسیا است. 20 تا 30 سانتی متر رشد می کند و معمولاً به رنگ آبی و سفید کمرنگ و دارای پنج تا ده گلبرگ هستند. به عنوان ادویه استفاده می شوند، گاهی اوقات هم به عنوان جایگزینی برای زیره سیاه.

از سیاه دانه به عنوان ادویه در غذاهای هندی و خاورمیانه و همچنین در غذاهای لهستانی استفاده می شود. دانه های سیاه مانند ترکیبی از پیاز ، فلفل سیاه و پونه کوهی طعم دهنده است. آنها دارای طعم و بوی تند و تلخی هستند.

سیاه دانه چیست ؟ علاوه بر استفاده از آشپزی ، سیاه دانه به دلیل خواص دارویی شناخته شده است. در حقیقت ، استفاده از آن به عنوان یک درمان طبیعی برای همه چیز ، از برونشیت تا اسهال ، قابل استفاده است (قرن 1). در این مقاله 9 مورد از چشمگیرترین مزایای علمی سیاه دانه مورد بحث قرار گرفته است ، علاوه بر اینکه چگونه می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

1. حاوی آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که رادیکال های آزاد مضر را خنثی می کنند و از آسیب اکسیداتیو به سلول ها جلوگیری می کنند. تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها می توانند تأثیر قدرتمندی بر سلامتی و بیماری ها داشته باشند. در حقیقت ، برخی مطالعات حاکی از آن است که آنتی اکسیدان ها در برابر چندین نوع بیماری مزمن از جمله سرطان ، دیابت ، بیماری های قلبی و چاقی محافظت می کنند.

چندین ترکیب موجود در سیاه دانه، مانند تیموکینون ، کارواکرول ، تی آنزول و 4-ترپینول ، مسئول خاصیت آنتی اکسیدان قوی آن هستند.

2- ممکن است کلسترول را کاهش دهد

کلسترول یک ماده مانند چربی است که در بدن شما یافت می شود. در حالی که به مقداری کلسترول نیاز دارید ، مقادیر زیادی می تواند در خون شما ایجاد شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. خواص سیاه دانه چیست ؟

آزمایش ها نشان داده شده است که سیاه دانه در کاهش کلسترول به ویژه مؤثر است. یک بررسی نشان داد که مکمل سیاه دانه با کاهش معنی داری در کلسترول LDL کل و “بد” و همچنین تری گلیسیرید خون همراه است. جالب اینجاست که همچنین مشخص شد روغن سیاه دانه نسبت به پودر دانه سیاه دانه تأثیر بیشتری دارد. با این حال ، تنها پودر دانه سطح کلسترول HDL “خوب” را افزایش داد .

یک مطالعه دیگر در 57 نفر مبتلا به دیابت نشان داد که مکمل سیاه دانه به مدت یک سال ، کلسترول کل و LDL را کاهش داده است ، در حالی که کلسترول HDL را افزایش می دهد. سرانجام ، مطالعه ای در 94 بیمار مبتلا به دیابت یافته های مشابهی داشت ، گزارش داد که مصرف 2 گرم کالونجی روزانه به مدت 12 هفته ، کلسترول کل و LDL را کاهش می دهد.

3. می تواند دارای خواص ضد سرطان باشد

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان ها است ، که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر که ممکن است در ایجاد بیماری هایی مانند سرطان کمک کنند ، کمک می کند.

مطالعات نتایج مثبتی را در مورد اثرات ضد سرطان بالقوه سیاه دانه و تیموکینون ، ترکیب فعال آن یافته است. با این وجود ، هیچ مدرکی در مورد اثرات ضد سرطانی سیاه دانه در انسان وجود ندارد. مطالعات لازم برای بررسی اینکه آیا سیاه دانه هنگام استفاده به عنوان ادویه یا به عنوان یک مکمل مصرف می شود ، دارای فایده های ضد سرطان است.

4- می تواند به از بین بردن باکتری ها کمک کند

باکتری های ایجاد کننده بیماری ، مسئولیت لیست طولانی عفونت های خطرناک ، از عفونت گوش تا ذات الریه هستند. برخی از مطالعات  نشان داده اند که سیاه دانه ممکن است خاصیت ضد باکتریایی داشته و در مقابله با سویه های خاص باکتری ها مؤثر باشد.

در یک مطالعه ، سیاه دانه به صورت موضعی در نوزادان مبتلا به عفونت پوستی استافیلوکوکی اعمال شد و مشخص شد که به همان اندازه یک آنتی بیوتیک استاندارد که برای درمان عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد ، مؤثر است. سیاه دانه در بیش از نیمی از نمونه ها باکتری ها را به شکلی وابسته به دوز از بین برد.

با این حال ، مطالعات انسانی محدود است ، و تحقیقات بیشتری لازم است تا بررسی شود که چگونه سیاه دانه ممکن است روی گونه های مختلف باکتری در بدن تأثیر بگذارد.

5- ممکن است التهاب را کاهش دهد

در بیشتر موارد ، التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است که به محافظت از بدن در برابر آسیب و عفونت کمک می کند. از طرف دیگر ، اعتقاد بر این است که التهاب مزمن به انواع مختلفی از بیماری ها مانند سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی کمک می کند . برخی مطالعات نشان داده اند که سیاه دانه ممکن است اثرات ضد التهابی قدرتمندی در بدن داشته باشد.

در یک مطالعه در 42 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید ، مصرف 1000 میلی گرم روغن سیاه دانه به مدت 8 هفته باعث کاهش نشانگرهای التهاب و استرس اکسیداتیو می شود. به طور مشابه ، یک آزمایش لوله آزمایش نشان داد که تیموکینون ، ترکیب فعال در سیاه دانه ، به کاهش التهاب در سلولهای سرطانی لوزالمعده کمک می کند.

با وجود این نتایج امیدوارکننده ، بسیاری از مطالعات انسانی محدود به افراد با شرایط خاص است. تحقیقات بیشتری لازم است تا درک شود که چگونه سیاه دانه ممکن است بر التهاب در بین مردم تأثیر بگذارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *