تاریخ:بهمن 7, 1399

طرزتهیه بستنی سنتی : بستنی منحصر به فرد و معطر ایرانی

طرزتهیه بستنی سنتی

طرزتهیه بستنی سنتی

سوناتی باستانی یک بستنی منحصر به فرد ایرانی است که با زعفران رنگ آمیزی می شود و در اواخر دهه 1920 توسط اکبر مشتی (اکبر مشهدی ملایری) اختراع شد، اولین فروشنده بستنی در تهران. رنگ زرد پر جنب و جوش و طعم های عجیب و غریب، بستنی را به یکی از شیرینی های مورد علاقه ایرانی تبدیل می کند. ایرانیان از دیرباز در تهیه بستنی سنتی فعالیت می کنند که از حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح با شروع ریختن آب میوه روی برف آغاز و در نتیجه یک چیز لذتبخش یخی به نام شربت ایجاد شد.

  • زمان کل: 20-15 دقیقه
  • محصول: 2 نفر

مواد لازم :

  • 1 لیتر شیر پرچرب
  • 300 گرم شکر
  • 4 گرم گلاب
  • 4 گرم ثعلب
  • 2 گرم زعفران

طرزتهیه بستنی سنتی :

  1. یک سینی فر کوچک و کم عمق را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس خامه را بریزید، بنابراین در یک لایه یکنواخت پخش می شود. سینی را در فریزر قرار دهید، بنابراین تا زمانی که بستنی را تمام کنید، جامد است.
  2. شیر و نیمی از شکر را به یک قابلمه متوسط اضافه کنید و سپس بجوشانید. در یک کاسه جداکانه، نیمه دیگر شکر و ثعلب را مخلوط کنید.
  3. قابلمه را با شیر از روی حرارت برداشته و در ظرف جدیدی بریزید. مخلوط شکر و ثعلب را به تدریج در شیر هم بزنید.
  4. زعفرانی را که قبلاً در مقداری آب داغ دم کرده اید اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که مخلوط کمی خنک شود، سپس گلاب را اضافه کنید.
  5. روی ظزف بستنی را بپوشانید و آن را در فریزر قرار دهید.
  6. بعد از 40 دقیقه بستنی را هم بزنید و دوباره به فریزر برگردانید.
  7. این مرحله را سه بار تکرار کنید، بعد از 30 دقیقه هم بزنید و چهارمین بار قبل از اینکه بستنی را هم بزنید 50 دقیقه صبر کنید.
  8. حالا، خامه یخ زده را سریعاً قبل از ذوب شدن به قطعات کوچک برش دهید، سپس آن را همراه با پسته خرد شده درون بستنی هم بزنید.
  9. بستنی را درون فریزر قرار داده و پس از 40 دقیقه آن را یک بار دیگر هم بزنید.
  10. به عنوان آخرین مرحله، آن را در فریزر قرار داده و صبر کنید تا کاملاً جامد شود.
  11. قبل از اینکه آماده سرو آن شوید، بستنی را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی نرم شود.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *