تاریخ:بهمن 9, 1399

طرزتهیه خورشت خلال : یک غذای خاص کرمانشاهی برای مهمانی ها

طرزتهیه خورشت خلال

طرزتهیه خورشت خلال

خورشت خلال یک غذای منطقه ای از استان کرمانشاه در ایران است. معمولاً از زرشک سیاه در آن استفاده می شود که فقط در آن منطقه یافت می شود. آنها کوچکتر، کمی مقاوم تر و مزه کمی ترش تر از زرشک قرمز دارند اما از آنجا که منابع آنها به راحتی در خارج از منطقه تأمین نمی شود، می توان زرشک قرمز را جایگزین کرد. ساخت آن چند ساعت طول می کشد و معمولاً روز بعد بهتر سرو می شود اما ارزش آن را دارد که صبر کنید. این دستور کاملاً فاقد گلوتن و برای سلیاکها مناسب است.

  • محصول: 7 نفر

مواد لازم :

  • 900 گرم گوشت بره یا گوشت گاو بدون چربی به مکعب های 2.5 سانتی برش دهید (بهترین انتخاب ساق گوسفند است)
  • 1 پیاز بزرگ (ریز خرد شده)
  • 1 فنجان خلال بادام درختی
  • 1/2 فنجان زرشک
  • 4 عدد لیمو عمانی
  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • یک قطعه 10 سانتی متری چوب دارچین
  • 1/2 قاشق چایخوری زعفران خرد شده که در 1/4 فنجان آب گرم حل شده است
  • 2 قاشق غذاخوری گلاب
  • 3 قاشق غذاخوری روغن
  • نمک و فلفل برای طعم دار کردن
  • 2 فنجان آب قلم (اختیاری)
  • آب جوش

طرزتهیه خورشت خلال :

  1. خلال بادام را به یک کاسه اضافه کرده و با 1 قاشق غذاخوری آب زعفران و گلاب ترکیب کنید. مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  2. یک قاشق غذاخوری روغن را به یک ماهیتابه کوچک اضافه کنید، زرشک های شسته و آبکش شده را اضافه کنید و زرشک ها را به مدت چند دقیقه با حرارت ملایم سرخ کنید. مراقب باشید که زرشک ها را نسوزانید. حرارت را خاموش کنید و کنار بگذارید.
  3. 2 قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید، پیاز را روی حرارت متوسط تا زیاد تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید خوب هم بزنید و چند دقیقه دیگر سرخ کنید تا معطر شود.
  4. گوشت را اضافه کرده و از هر طرف قهوه ای کنید. وقتی گوشت قهوه ای شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، خوب هم بزنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
  5. حالا چوب دارچین، لیمو عمانی و آب قلم را (در صورت استفاده) به قابلمه اضافه کنیدو به اندازه کافی آب جوش اضافه کنید تا گوشت را بپوشاند (مایع زیادی اضافه نکنید، فقط می خواهید گوشت را بپوشانید).
  6. قابلمه را بپوشانید و حداقل یک ساعت گوشت را روی حرارت کم به آرامی بپزید.
  7. هنگامی که گوشت تقریباً نرم شد، مخلوط خلال بادام را اضافه کنید، خوب مخلوط کنید. در صورت نیاز آب جوش بیشتری اضافه کنید، آن را بپوشانید و یک ساعت دیگر بپزید.
  8. زرشک و بقیه آب زعفران را اضافه کنید، خوب هم بزنید، مزه دار و چاشنی آن را تنظیم کنید. 20-30 دقیقه دیگر بپزید تا گوشت نرم شود و طعم ها به خوبی مخلوط شوند.
  9. با برنج باسماتی و مقداری ماست سرو کنید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *