تاریخ:بهمن 9, 1399

طرزتهیه گزآردی : نوع ایرانی نوقا، سوغات محبوب شهر اصفهان

طرزتهیه گزآردی

طرزتهیه گزآردی

گز نوع ایرانی نوقا است امروزه بیشتر با ترکیبی از سفیده تخم مرغ، شکر و آجیل تهیه می شود، اما گز اصلی متشکل از مواد تشکیل دهنده کمی متفاوت است. گز خام ترشحات حشره ای است که از درختان وحشی گز پیدا و جمع آوری می شود. پس از جمع آوری، ذوب شده، الک می شود، با آجیل مخلوط، سپس با رایحه های معمولی مانند گلاب و زعفران طعم دار می شود. سرانجام، گز به صورت استوانه یا مستطیل درآمده و به قطعات کوچکتر برش داده می شود. گز که به طور سنتی تولید می شود، یک ماده فصلی، بومی شهر اصفهان است که به وفور با درختان گز وجود دارد.

مواد لازم :

  • 300 گرم شکر
  • 100 گرم پسته (می توانید هر نوع مغزی که می خواهید بگیرید اما به طور سنتی از پسته استفاده می شود)
  • 100 میلی لیتر آب
  • 80 گرم عسل
  • 1 عدد سفیده تخم مرغ
  • دماسنج

طرزتهیه گزآردی :

  1. کف قالب کیک به شکل مربع کاغذ روغنی بچینید و پایه آن را آرد پاشی  کنید.
  2. پسته ها را در ظرف خشک شده به مدت 3-4 دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
  3. یک قاشق غذاخوری شکر برداشته و بقیه شکر را در قابلمه بریزید و آن را با 100 میلی لیتر آب مخلوط کنید. خوب به هم بزنید.
  4. مخلوط شکر را حرارت دهید تا جوش بیاید. جوش را ادامه دهید تا شربت قند به 110 درجه سانتیگراد برسد. در این دما عسل را اضافه کرده و شربت را هم بزنید.
  5. وقتی شربت به 130 درجه سانتیگراد می رسد سفیده را در ظرف میکسر بریزید و آن را با سرعت کم هم بزنید و 1 قاشق پر شکر به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مثل سفید تخم مرغ غلیظ و ملین شود.
  6. در حالی که شما سفیده تخم مرغ را میزنید، شربت عسل را به جوش آورده تا شربت به 135-137 درجه سانتیگراد برسد. اکنون وقت آن است که با دقت و به آرامی اما به طور مداوم، شربت قند داغ را در 3-4 مرحله بر روی سفیده تخم مرغ ریخته و با سرعت زیاد به هم زدن ادامه دهید.
  7. پس از افزودن تمام شربت، هم زدن مخلوط را ادامه دهید تا سفت و غلیظ شود. اکنون زمان افزودن آجیل است. از کاردک استفاده کرده و مغزها را با مخلوط سفید تخم مرغ ترکیب کنید.
  8. سپس مخلوط را در قالب مربع آماده پخش کرده و فشار داده و مقداری پاشی  کنید. گز را بگذارید تا 5-4 ساعت یا یک شب بماند.
  9. گز را وارونه کرده و از قالب خارج کنید، به شکل مربع یا مستطیل برش دهید. می توانید گز را به مدت 2 ماه در یک ظرف ضد هوا در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *