تاریخ:بهمن 9, 1399

طرزپخت دلمه برگ مو : دلمه یک غذای سنتی ایرانی و مورد علاقه خانواده

طرزپخت دلمه برگ مو

طرزپخت دلمه برگ مو

دلمه یک غذای سنتی ایرانی و مورد علاقه خانواده است که به قرن 17 برمی گردد. دلمه از کلمه dolma آمده که از کلمه ترکی Dolmak به معنی “پر کردن” می آید. کلمه دلمه به هر سبزی پر شده گفته می شود. تهیه دلمه یا دلما در ایران، عراق، سوریه، ترکیه، یونان و آذربایجان معمول است.

  • زمان آماده سازی 55 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت و 20 دقیقه
  • محصول: 7 نفر

مواد لازم :

  • 450 گرم برگ انگور
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 پیاز بزرگ ریز خرد شده
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • 225 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 فنجان برنج
  • 1/2 فنجان لپه
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه 1/4
  • فنجان ترخون تازه خرد شده
  • 1/4 فنجان جعفری خرد شده 1/4
  • فنجان گشنیز خرد شده
  • 1/3 فنجان پیازچه خرد شده
  • 1/3 فنجان شوید تازه خرد شده
  • 1/2 فنجان زرشک
  • 1 و 1/2 فنجان آب گرم
  • آب 1 عدد لیمو
  • 1 قاشق غذاخوری شکر دانه ریز

طرزپخت دلمه برگ مو :

مواد پر کردن میانی

  1. روغن زیتون را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز و سیر را تفت دهید تا قهوه ای طلایی شود. گوشت را اضافه کرده و قهوه ای کنید.
  2. لپه پخته و برنج پخته شده را به گوشت اضافه کنید. نمک و فلفل اضافه کنید.
  3. ترخون، جعفری، گشنیز، پیاز سبز و شوید را خرد کرده و برای چند دقیقه بپزید. در آخر زرشک ها را اضافه کنید و چند دقیقه بپزید و گاه گاهی هم بزنید.

پیچیدن دلمه

  1. یک برگ انگور را صاف روی سطح کار خود قرار دهید ، از طرف خشن به بالا. برگ انگور دیگری را در بالا قرار دهید تا سطح بیشتری برای کار داشته باشید.
  2. یک قاشق غذاخوری از مواد پر کردن در وسط برگ بریزید. با دقت، لبه ها را از دو طرف جمع کرده و روی هم قرار دهید تا روی مواد را بپوشاند و به شکل یک مربع بپیچید. برای همه مواد و برگ ها تکرار کنید.

پخت دلمه

  1. کف یک قابلمه روغن ریخته و با برگ مو بپوشانید.
  2. برگهای انگور پر شده را محکم در کنار یکدیگر قرار دهید، از طرف پایین به هم تداخل داشته باشند. این مرحله را تکرار کنید تا کف قابلمه پوشانده شود. اطمینان حاصل کنید که برگهای انگور پر شده در کنار یکدیگر محکم چیده شده اند، تا مطمئن شوید هنگام پختن باز نمی شوند.
  3. یک طرف پهن را روی لایه آخر دلمه ها قرار داده و کمی فشار دهید. 1 و 1/2 پیمانه آب گرم را با آبلیمو و شکر مخلوط کرده و از لبه ها درون قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و در آن را بگذارید.
  4. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و بگذارید دلمه حدود یک ساعت بپزد.

توجه : اگر ترخون و شوید تازه در دسترس نبود، لطفاً از یک قاشق غذاخوری ترخون خشک و یک قاشق غذاخوری شوید خشک استفاده کنید.

نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *