تاریخ:بهمن 6, 1399

طرز تهیه اشکنه : سوپ پیاز ایرانی محبوب با تخم مرغ و شنبلیله

طرز تهیه اشکنه

طرز تهیه اشکنه

اشکنه که در بین مردم به سوپ پیاز ایرانی معروف است، با تخم مرغ و شنبلیله درست می شود. با کنار گذاشتن تخم مرغ ها و تنها استفاده از روغن زیتون، می توانید خیلی ساده وگان اشکنه درست کنید. قدمت اشکنه به دوران پارت ها، حدود سال 250 قبل از میلاد برمی گردد. امپراتوری اشکانی، معروف به امپراطوری آرساسید، که از نظر استراتژیک در جاده ابریشم واقع شده است، یک قدرت عمده سیاسی و تجاری بود. از مناطقی که اکنون در مرکزی-شرقی ترکیه قرار دارد تا ایران شرقی امتداد داشت. در گزارش های تاریخی مربوط به لشکرکشی های سربازان اشکانی، که گویا توسط مارکوس گاویوس اپیشیوس، تاجر و حماسه دار ثروتمند رومی نوشته شده، از سوپ پیاز یاد شده است. به نظر می رسد که سربازان اشکانی در میدان جنگ سوپ پیاز می خورند، تصور می شد که اشکنه باشد.

  • زمان آماده سازی: 10 دقیقه
  • زمان پخت: 20 دقیقه
  • زمان کل: 30 دقیقه
  • محصول: 2 نفر

مواد لازم :

  • 1 پیاز سفید بزرگ
  • 1حبه سیر کوچک
  • 1 برگ بو تازه
  • ½ قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1 مشت بزرگ برگ شنبلیله
  • 1 سیب زمینی متوسط
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 قاشق چایخوری کره
  • 625-750 میلی لیتر (1 و ½ فنجان – 2 فنجان) آب سبزیجات یا آب مرغ
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق غذاخوری آبغوره
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
  • 2 عدد تخم مرغ

برای سرو

  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • آبغوره یا آبلیمو بیشتر

طرز تهیه اشکنه :

کار مقدماتی

  1. پیاز را نصف کنید، سپس آن را نازک برش دهید.
  2. سیر را ریز خرد کنید.
  3. برگ شنبلیله را ریز خرد کنید، در فاصله کوتاه حدود 5 سانتیمتر از انتهای ساقه ها متوقف شوید.
  4. سیب زمینی را به مکعب های کوچک خرد کنید. می توانید سیب زمینی را پوست بگیرید و یا پوست آن را جدا نکنید، در این صورت، حتما آن را تمیز بشویید.

سوپ را بپزید

  1. روغن و کره را در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط گرم کنید، و پیازها را به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
  2. سیر را اضافه کنید، به مدت 30 ثانیه سرخ کنید، به دنبال آن برگ بو و زردچوبه، و 30 ثانیه دیگر سرخ کنید.
  3. سیب زمینی ها را اضافه کرده و هم بزنید.
  4. برگ شنبلیله را اضفه کنید، هم بزنید، حرارت را کم کنید و سپس به مدت 2 دقیقه بپزید.
  5. آب مرغ و نمک را بریزید، حرارت را زیاد کنید، تا بجوش آید. حرارت را کم کنید، درب ظرف را بپوشانید، و به مدت 8-10 دقیقه بپزید تا سیب زمینی پخته شود.
  6. آبغوره و آب لیمو را اضافه کنید، هم بزنید و بچشید. در صورت نیاز نمک اضافه کنید.

حالا بگذارید تخم مرغ ها را اضافه کنیم :

روش 1 – هم زدن تخم مرغ ها

برگ بو را بیرون بیاورید. تخم مرغ ها را کمی هم بزنید کنید، آنها را در سوپ بریزید، هنوز روی حرارت کم نگه دارید. بلافاصله، با استفاده از چنگال یا ملاقه، تخم مرغ ها را به صورت چرخشی بچرخانید. فقط چند ثانیه طول می کشد تا تخم مرغ بپزد. حرارت را خاموش کرده و سرو کنید. تخم مرغ را بیش از حد نپزید.

روش 2 – تخم مرغ آب پز شده

هر تخم مرغ را در یک کاسه یا فنجان کوچک بشکنید.. تخم مرغ ها را یکی یکی و با فاصله به آرامی درون سوپ بیندازید. درب قابلمه را بپوشانید و به مدت 3-4 دقیقه بپزید، تا زمانی که تخم مرغ ها کمی پخته شوند. موقع کشیدن داهخل بشقاب مراقب باشید تخم مرغ های پخته متلاشی نشوند. با مقداری فلفل سیاه تازه آسیاب شده همراه با آبغوره و آب لیمو سرو کنید.

نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *