تاریخ:بهمن 1, 1399

طرز تهیه دلمه فلفل : یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی برای مهمانی

طرز تهیه دلمه فلفل

طرز تهیه دلمه فلفل

دلمه فلفل یکی از انواع دلمه است. “دولمه” یک کلمه ترکی به معنی “پر شده” است. دلمه برگ انگور، دلمه بادمجان، دلمه کدو سبز، دلمه کلم، دلمه گوجه فرنگی انواع مختلف دلمه است. اما طعم بی نظیر فلفل دلمه ای باعث می شود دلمه فلفل به یکی از محبوب ترین دستورهای تهیه دلمه تبدیل شود. این غذای خوشمزه یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی است. و به دلیل ظاهر جذاب آن، برای مهمانی ها در جمع خانواده مناسب است. مخلوط گیاهان معطر دلمه مانند کوفته تبریزی است.

  • زمان آماده سازی: 40 دقیقه
  • زمان پخت: 80 دقیقه
  • محصول: 5 نفر

مواد لازم :

  • 1 فنجان برنج
  • ½ فنجان لپه
  • 5 عدد فلفل دلمه ای رنگی
  • 300 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 عدد پیاز
    1½ فنجان گیاهان تازه (تره فرنگی، مرزه، ترخون، نعنا، جعفری، گشنیز)
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 2 عدد گوجه فرنگی
  • 3 فنجان آب
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه
  • روغن

طرز تهیه دلمه فلفل :

  1. لپه را بهتر است از شب قبل خیس کنید.
  2. سپس با مقداری آب درون قابلمه قرار دهید، آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا نیمه پخته شود.
  3. برنج را بشویید تا آب آن شفاف شود. برنج را در یک ظرف بزرگ پر از آب قرار داده و بگذارید تا بپزد. برنج بعد از 6 تا 8 دقیقه آماده می شود وقتی که شروع به حجیم شدن می کند و آب دوباره جوش می آید. برنج باید از بیرون نرم و در وسط سفت باشد.
  4. سر فلفل دلمه ها را با چاقو بردارید و طوری خالی کنید که به دیواره فلفل دلمه ای آسیب نرسد.
  5. پیاز را برداشته و پوست آن را بگیرید و آن را به مکعب های کوچک برش دهید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
  6. گوشت چرخ شده را به پیازها اضافه کنید. کمی تفت دهید و سپس زردچوبه، نمک و فلفل را بریزید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و آن را هم بزنید تا طلایی یا قهوه ای شود. حالا ظرف را بپوشانید و اجازه دهید گوشت کمی روی حرارت بپزد. (حدود 15 دقیقه کافی است)
  7. سبزیجات خرد شده را به گوشت اضافه کنید. شما نیازی به تفت دادن سبزیجات ندارید. سپس برنج و لپه پخته شده را به گوشت اضافه کرده و آرام آرام هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. مراقب باشید برنج و لپه له نشود. حالا مواد میانی دلمه فلفل آماده است.
  8. پوست پیاز دیگری را جدا کرده و پیاز را خرد کنید. داخل قابلمه ای که قرار است دلمه فلفل بپزد، کمی روغن بریزید و پیاز را اضافه کرده و تفت دهید. 2 عدد گوجه را خرد کنید. حالا نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید، و به مدت 2-3 دقیقه کمی هم بزنید. سپس 3 فنجان آب درون قابلمه بریزید. می توانید کمی رب گوجه فرنگی به سس اضافه کنید. اگر غذاهای ترش را دوست دارید می توانید برای طعم بهتر کمی آبغوره یا رب انار دلمه فلفل و گوجهبه سس اضافه کنید.
  9. سس را به جوش آورید، حرارت را کم کنید و فلفل ها را در قابلمه قرار دهید. قابلمه را بپوشانید و بگذارید دلمه خوب بپزد. بعد از 1 ساعت، دلم فلفل خوشمزه شما آماده است.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *