تاریخ:آذر 5, 1399

طرز تهیه دلمه کلم : نیازمند مهارت، اشتیاق و کمی حوصله

طرز تهیه دلمه کلم

طرز تهیه دلمه کلم

تقریباً در همه غذاهای جهان دستور العمل های کلم پر شده دیده شده است. این نسخه اصلی فارسی است. هر خانوار مواد تشکیل دهنده یا نسبت مورد علاقه خود را دارد. این غذا نیز تا حدی وقت گیر است، اما غذای مورد علاقه افراد بسیاری است. این غذا ممکن است یک روز قبل تهیه و در یخچال نگهداری شود.

  • زمان کلی: 3 ساعت
  • محصول: 14 تا 16 عدد (3 تا 4 نفر)

مواد لازم :

برای کلم

  • 1 سر بزرگ کلم سبز

یک روز قبل از تهیه دلمه، کلم را بشویید، خشک کنید و هسته آن را بگیرید. سر کلم را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید، در آن را محکم بسته، در فریزر قرار دهید تا یک شب یخ ​​بزنید. قبل از استفاده از فریزر خارج کنید، چند ساعت آن را در آب قرار دهید. برگها را با احتیاط جدا کنید.

برای سبزیجات و چاشنی

  • 1 فنجان جعفری، ریز خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری نعنا، خرد شده ریز (1 قاشق چایخوری خشک شده)
  • 2 قاشق غذاخوری شوید ، خرد شده (1 قاشق چایخوری خشک شده)
  • 1 قاشق غذاخوری ترخون ، خرد شده (1 قاشق چایخوری خشک شده)
  • 1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
  • ½ قاشق چایخوری دارچین
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب

سبزیجات را آماده، در یک کاسه بزرگ قرار دهید و ادویه ها و ادویه ها را اضافه کنید.

برای برنج

  • ¾ فنجان برنج (ترجیحاً برنج باسماتی)
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1 و ½ فنجان آب

مواد را با هم ترکیب کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید تا متوسط و به مدت 15 دقیقه بجوشد. آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

برای لپه

  • 1/3 فنجان لپه پخته شده
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 2 فنجان آب

مواد را با هم ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید (کف را خارج کنید). زمانی که پخته شد آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

برای گوشت

  • 1 و ½ قاشق غذاخوری روغن
  • 1 پیاز بزرگ (= 240 گرم) ریز خرد شده
  • 300 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 حبه سیر خرد شده
  • ¼ قاشق چایخوری زردچوبه
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1 فنجان آب گرم

در یک ماهیتابه درب دار، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید و پیاز خرد شده را اضافه کنید. گوشت، سیر را اضافه کرده و کاملاً تفت دهید. زردچوبه، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آب داغ اضافه کنید. هم بزنید، روی آن را بپوشانید و بپزید تا تمام آب تبخیر شود (حدود 30 دقیقه). کنار بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه دلمه کلم :

فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد / 375 درجه فارنهایت گرم کنید

برای مواد میانی : برنج پخته شده ، لپه پخته شده و گوشت پخته شده را به کاسه سلزیجات اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

سس دلمه برای پخت نهایی

  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 6 قاشق غذاخوری شکر
  • ½ فنجان سرکه سیب
  • زعفران ساییده شده
  • 1 ~ 2 فنجان آب گرم

شکر ، سرکه و زعفران را خوب مخلوط کنید.

در یک ظرف نشوز و نشکن 23 در 33 با عمق 5 سانتیمتر روغن را اضافه کرده و کف ظرف را برگ های کلم بچینید. برگ های جدا شده کلم را در حالی که طرف رگ آن پایین است با موا میانی پر کنید و از قسمت ظریف برگ به سمت ضخیم تر بپیچید. برگ را بچرخانید، کناره های آن را تا بزنید تا مواد در آن خوب بسته شود. دلمه ها را روی هم داخل ظرف بچینید و بین هر لایه مخلوط شکر و سرکه بپاشید.

در آخر به اندازه کافی آب گرم اضافه کنید تا به سختی و نه کامل دلمه ها را بپوشاند. روی آن را با فویل محکم بپوشانید و به مدت 60 دقیقه آن را بپزید. در 30 دقیقه و 50 دقیقه ظرف پخت را بررسی کنید تا مطمئن شوید مایع آن کاملاً تبخیر نشده است. در صورت نیاز آب گرم اضافه کنید. وقتی کاملاً پخته شد، باید مقداری مایع در ته ظرف پخت باقی بماند.

قبل از سرو از فر بیرون آورده و بگذارید 10 ~ 15 دقیقه بماند.

نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *