تاریخ:بهمن 6, 1399

طرز تهیه لونگی مرغ : مرغ شکم پر مخصوص مجالس بزرگ و اعیاد خانوادگی

طرز تهیه لونگی مرغ

طرز تهیه لونگی مرغ

کلمه “لونگی” ممکن است در غذاهای آذربایجانی زیاد شنیده شود. این واقعیت که لونگی به ایران و آذربایجان راه پیدا کرده است شاید به این دلیل است که ایران از طریق شهر زیبای آستارا با آذربایجان مرز مشترک دارد. مرغ لونگی آذربایجان با سینه مرغ یا مرغ کامل تهیه می شود که با پیاز، گردو، کشمش و آلو خشک پر می شود. اما لونگی آستارا دارای مواد کمی متفاوت است. لونگی آستارا با مرغ کامل پر از گردوی خرد شده، رب ازگیل، رب انار، گوجه فرنگی، زرشک و پیاز کاراملی درست می شود. این دو لونگی شبیه یکدیگرند اما مطمئناً از نظر طعم متفاوت هستند.

  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت
  • زمان استراحت: 30 دقیقه
  • زمان کل: 2 ساعت
  • محصول: 4 نفر

مواد لازم :

  • 1 مرغ کامل
  • 3 پیاز بزرگ
  • 1/2 فنجان رب انار
  • 1/2 فنجان رب آلو ترش یا رب ازگیل
  • 1/2 فنجان زرشک
  • 1 فنجان گردو
  • 2 گوجه فرنگی بزرگ
  • 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • 1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل

طرز تهیه لونگی مرغ :

  1. احشاء داخلی و گردن را از مرغ کامل جدا کنید. مرغ را کاملاً با آب سرد بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید.
  2. مرغ را با زردچوبه، نمک، فلفل، و رب انار بپوشانید. مطمئن شوید داخل و خارج مرغ کاملاً پوشیده شده باشد. مرغ را به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید یا می توانید آن را یک شب در یخچال بگذارید.
  3. پیازها را خرد و آنها را با 2 قاشق غذاخوری روغن روی حرارت کم کاراملی کنید.
  4. گردوها را در غذاساز خرد کنید تا ریز خرد شوند.
  5. در یک کاسه، رب انار، رب آلو ترش، پیاز کاراملی، گردوی خرد شده، گوجه فرنگی و زرشک را مخلوط کنید تا زمانی که یک خمیر تیره بدست آید.
  6. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) گرم و ظرف فر را چرب کنید.
  7. مواد را با قاشق داخل حفره های گردن و بدن مرغ بریزید. پوست شل را روی مواد پر شده تا کنید و یا پوست را بدوزید تا بسته شود یا از خلال دندان استفاده کنید. انتهای ران ها را با استفاده از نخ به هم گره بزنید.
  8. مرغ ها را در ظرف فر بگذارید و مرغ را با باقی مانده مواد بپوشانید. درب ظرف خود را ببندید و آن را به مدت 1 ساعت در دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) یا تا زمانی که مرغ لعابی قهوه ای طلایی پس بدهد بپزید.
نوش جان!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *