تاریخ:بهمن 7, 1399

طرز تهیه ماست خانگی : راهی آسان برای صرفه جویی در هزینه ها

طرز تهیه ماست خانگی

طرز تهیه ماست خانگی

تهیه ماست در خانه نه تنها باعث صرفه جویی در هزینه های مواد غذایی می شود، بلکه بسیار خوب و بی نقص است. تهیه ماست فوق العاده آسان است – تا زمانی که ابزار خود را تمیز نگه دارید و مخلوط را به هم نزنید، تقریباً بی عیب است.

مواد لازم :

  • 4 فنجان (1 لیتر) شیر
  • 3 قاشق غذاخوری ماست ساده (خریداری شده یا خانگی)* یا استارتر ماست پودر شده (مقدار مشخص شده روی بسته بندی)**
  • طعم دهنده هایی مانند مربا، عسل، گل مینا، شیره، میوه های تازه یا خشک، سیر و غیره (اختیاری)

اطلاعات مواد تشکیل دهنده :

* اگر از ماست خریداری شده در فروشگاه استفاده می کنید ، ماستی را انتخاب کنید که مطابق میل شما باشد. مهم است که یک نسخه شیرین نشده را انتخاب کنید که شامل میکروب های زنده باشد، اما محتوای چربی مهم نیست.

**استارتر پودری را می توانید در برخی فروشگاه های مواد غذایی سالم و یا آنلاین پیدا کنید. دستورالعمل های بسته را بخوانید تا مشخص کنید مقدار استارتر برای ماست چقدر است.

طرز تهیه ماست خانگی :

  1. ابتدا با تمیز کردن و استریل کردن کلیه تجهیزات و ابزار و همچنین سطح کار خود شروع کنید. بیشتر ظروف و ظروف نگهداری را می توان در ماشین ظرفشویی تمیز کرد (بعضی از ماشین ها دارای تنظیمات ضد عفونی هستند). روش دیگر این است که همه چیز را در آب جوش استریل کنید.
  2. شیر را به یک قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و شیر را گرم کنید تا حداقل به 180 درجه فارنهایت (82 درجه سانتیگراد) برسد یا بجوشد، گاهی اوقات هم بزنید تا از تشکیل پوست جلوگیری شود و اطمینان حاصل کنید که شیر سوزانده نشده یا بیش از حد جوشانده نمی شود.
  3. شیر را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا 110 تا 115 درجه فارنهایت (43 تا 46 درجه سانتیگراد) سرد شود.
  4. اگر از ماست به عنوان میکروب شروع استفاده می کنید : در یک کاسه کوچک، حدود 1 فنجان شیر نیم گرم را با ماست ترکیب کرده و هم بزنید تا مخلوط شود. مخلوط ماست و شیر را به شیر گرم باقیمانده اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً ترکیب شود. به شدت هم نزنید.
  5. در صورت استفاده از استارتر ماست پودری : دستورالعمل های سازنده را دنبال و مقدار مشخصی از پودر را به شیر گرم اضافه کنید. هم بزنید تا کاملاً جا بیفتد. به شدت هم نزنید.
  6. درب ظرف ماست را پوشانده و در دمای 110 تا 115 درجه فارنهایت (43 تا 46 درجه سانتیگراد) به مدت 5 تا 10 ساعت بی حرکت قرار دهید، (می توانید دور ظرف یک حوله بپبچید)، بستگی به عطر و طعم و قوام مورد نظر دارد. زمان بیشتر یعنی ماست ترش تر و غلیظ تر.
  7. سپس، ماست را بپوشانید و 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید. قبل از سرو هر نوع طعم دهنده را در ماست هم بزنید. (برای ماست غلیظ ، به سبک یونانی، ماست را با قاشق در یک آبکش که دارای پارچه پنبه ای است که روی یک کاسه قرار گرفته بریزید بگذارید حداقل 1 ساعت یا یک شب در یخچال پوشانده شود. آب پنیری که از ماست خارج می شود را دور بریزید یا آن را برای استفاده دیگری ذخیره کنید.)
  8. ماست را می توان در یخچال، در شیشه سرپوشیده، سرامیک، یا ظرف های پلاستیکی، تا 2 هفته نگهداری کرد، اما طعم در هفته اول بهترین خواهد بود. اگر آب پنیر بیشتری از ماست جدا شد، فقط قبل از سرو آن را دوباره بهم بزنید.
نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *