تاریخ:بهمن 9, 1399

طرز تهیه کیمچی : ترشی کره ای با عطر و طعم عالی و ملایم

طرز تهیه کیمچی

طرز تهیه کیمچی

کیمچی، Baechu، یا کلم نپا، توسط تخمیر لاکتو ساخته می شود، همان روشی که ترشی کلم ترش را ایجاد می کند. در مرحله اول، کلم در یک محلول نمکی خیسانده می شود و باکتری های مضر را از بین می برد. در مرحله دوم، باقیمانده باکتریهای لاکتوباسیلوس (بچه های خوب!) قندها را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند که باعث حفظ سبزیجات می شود و به آنها عطر و طعم عالی و ملایمی می بخشد.

  • زمان آماده سازی: 30 تا 45 دقیقه

مواد لازم :

  • 1 سر کلم نپا یا کلم چینی (حدود 1 کیلوگرم)
  • 1/4 فنجان نمک دریایی بدون ید یا نمک کوشر
  • آب، ترجیحاً مقطر یا فیلتر شده
  • 1 قاشق غذاخوری سیر رنده شده (5 تا 6 حبه)
  • 1 قاشق چای خوری زنجبیل تازه پوست کنده
  • 1 قاشق چای خوری شکر دانه ریز
  • 2 قاشق غذاخوری سس ماهی یا رب میگو شور، یا 3 قاشق غذاخوری آب
  • 1 تا 5 قاشق غذاخوری پوسته فلفل قرمز کره ای (گوچوگارو)
  • 225 گرم تربچه کره ای یا تربچه دایکون، پوست آن را گرفته و به صورت چوب کبریت برش می دهند
  • 4 پیازچه متوسط، برش داده شده و به قطعات 2.5 سانتی بریده شود

طرز تهیه کیمچی :

  1. کلم را از طول به چهار قسمت برش دهید. هسته ها را از هر قطعه برش دهید. هر چهارم را به صورت ضربدری به نوارهایی به عرض 5 سانت برش دهید.
  2. کلم ها را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و نمک روی آن بپاشید. با استفاده از دستها، نمک را داخل کلم ماساژ دهید تا جایی که کمی نرم شود. به اندازه کافی آب اضافه کنید تا کلم را بپوشاند. یک بشقاب را با چیز سنگین بالای کلم بگذارید، مانند یک شیشه. بگذارید 1 تا 2 ساعت بماند.
  3. کلم را 3 بار زیر آب سرد بشویید. کنار بگذارید تا به مدت 15 تا 20 دقیقه در آبکش خالی شود. در همین حال، رب ادویه را درست کنید.
  4. ظرفی را که برای نمک زدن به کلم استفاده کرده اید، بشویید و خشک کنید. سیر، زنجبیل، شکر و سس ماهی، رب میگو یا آب را اضافه کرده و به شکل یک رب صاف درآورید. پوسته فلفل قرمز کره ای را اضافه کنید، کنار بگذارید تا کلم آماده شود.
  5. سبزیجات و رب ادویه را با هم ترکیب کنید. باقیمانده آب کلم را به آرامی فشار دهید و آن را به رب ادویه اضافه کنید. تربچه و پیازچه را اضافه کنید.
  6. کاملاً مخلوط کنید. با استفاده از دستان خود، رب را به آرامی درون سبزیجات کار دهید تا کاملاً آغشته شوند. دستکش در اینجا اختیاری است اما برای محافظت از دست در برابر خار، لکه و بو بسیار توصیه می شود!
  7. کیمچی را درون شیشه بسته بندی کنید. کیمچی را فشار دهید تا زمانی که آب نمک (مایعی که بیرون می آید) تا بالای سبزیجات بالا بیاید، حداقل 2.5 سانت فضا در بالا بگذارید. شیشه را مهر و موم کنید.
  8. بگذارید 1 تا 5 روز تخمیر شود. یک کاسه یا بشقاب زیر شیشه قرار دهید تا به هرگونه سرریز شدن کمک کند. اجازه دهید شیشه به مدت 1 تا 5 روز در دمای اتاق و خنک و خارج از نور مستقیم خورشید بماند. ممکن است حباب هایی درون شیشه مشاهده کنید و آب نمک از درب آن خارج شود.
  9. کیمچی را یک بار در روز چک کنید، ظرف را باز کنید و با انگشت یا قاشق سبزیجات را فشار دهید تا زیر آب نمک غوطه ور شود. (این کار باعث آزاد شدن گازهای تولید شده در طی تخمیر می شود.) در این مرحله نیز کمی مزه مزه کنید! وقتی مزه کیمچی به اندازه کافی به مزاج شما رسید، شیشه را به یخچال منتقل کنید. ممکن است فوراً آن را بخورید، اما بهتر است بعد از یکی دو هفته سرو کنید.

نکته : از نمکی فاقد ید و مواد ضد پخت استفاده کنید که می تواند تخمیر را مهار کند.

نوش جان !

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *