تاریخ:بهمن 7, 1399

طرز تهیه کیک باقلوا شب یلدا : جشن پیروزی نور بر تاریکی

طرز تهیه کیک باقلوا

طرز تهیه کیک باقلوا شب یلدا

شب یلدا یا شب چله، جشن پیروزی نور بر تاریکی بعد از ماه ها ترس از گرم شدن خورشید است. این شب جشن از زمان پارس باستان وجود داشته و تا امروز در ایران و جاهای دیگر در این طولانی ترین شب سال جشن گرفته می شود. روز بعد زمستان فرا می رسد و با آن نور روز بار دیگر بر تاریکی پیروز می شود و روزها طولانی تر می شوند. شیرینی با مواد و ادویه های سنتی ایرانی، مانند کیک باقلوا در تمام شب تا ساعات اولیه صبح سپری می شوند.

مواد لازم :

برای خمیر

  • 225 گرم کره بدون نمک ، ذوب شده
  • 1 فنجان شکر
  • 1 فنجان ماست ساده
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
  • ½ قاشق چایخوری پودر وانیل یا 1 و ½ قاشق چایخوری عصاره وانیل
  • 4.5 تا 5 فنجان آرد همه منظوره

برای پر کردن مواد میانی

  • 2 قاشق چایخوری پودر هل
  • 2 قاشق چایخوری پودر دارچین
  • ¾ فنجان پودر قند
  • 1 و ½ فنجان گردوی خرد شده، به اندازه نخود خرد شود
  • 2 عدد سفیده تخم مرغ، تا زمانی که کف شود، آنها را بزنید
  • 2 عدد زرده تخم مرغ مخلوط شده با 1 قاشق چایخوری آب سرد (برای رومال)

برای شربت

  • 1 و ½ فنجان آب
  • 1 و ½ فنجان شکر
  • 1 و ½ اشق غذاخوری عسل
  • 1 قاشق غذاخوری به علاوه 1 قاشق چایخوری گلاب

برای تزئین

  • پسته خرد شده

طرز تهیه کیک باقلوا شب یلدا :

  1. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) گرم کنید.
  2. یک ظرف پخت نچسب 23 در 33 در 2.5 سانتیمتر را با کره چرب کرده و کمی آردپاشی کنید. ظرف را روی سینک بزنید تا آرد اضافی آن از بین بریزد.
  3. در یک کاسه کوچک 2 قاشق چایخوری هل، 2 قاشق چایخوری دارچین، ¾ فنجان پودر قند و 1 و ½ فنجان گردوی خرد شده را مخلوط کنید. کنار بگذارید.
  4. در یک کاسه بزرگ، همه مواد خمیر به جز آرد را هم بزنید تا یکدست شود.
  5. آرد را به تدریج اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه با قاشق چوبی خوب مخلوط کنید. به اندازه کافی آرد اضافه کنید تا خمیر به انگشتان نچسبد؛ ممکن است در آخر مقداری آرد مانده داشته باشید. روی سطح کمی آردپاشی شده خمیر را به صورت مستطیل در آورید، سپس آن را به دو قطعه مساوی تقسیم کنید.
  6. با استفاده از وردنه یکی از قطعات خمیر را به صورت مستطیل 23 در 33 سانتیمتر در آورید.
  7. خمیر رول شده را به آرامی بلند کرده و روی ظرف پخت آماده قرار دهید، از نوک انگشتان خود استفاده کنید تا خمیر را به آرامی کشیده تا کاملاً در ته ظرف قرار گیرد.
  8. مقداری از سفید تخم مرغ کف را روی خمیر بکشید.
  9. تمام مخلوط پر کردن گردو را روی خمیر بریزید.
  10. بقیه سفیده تخم مرغ زده شده را روی مخلوط بپاشید.
  11. روی سطح آن قطعه دیگر خمیر را به شکل مستطیل 23 در 33 سانتیمتر پهن کنید. مخلوط آجیل و ادویه را با دقت با خمیر رول شده بپوشانید و با نوک انگشتان آن را بکشید تا قسمت بالای شیرینی کاملاً پوشانده شود. خمیر را روی لایه های زیرین کمی فشار دهید.
  12. با استفاده از یک چاقوی پلاستیکی تیز، خمیر را برش بزنید. ضخامت شیرینی را روی علامت هایی که زده اید برش دهید. زرده تخم مرغ با آب سرد را روی تمام سطح شیرینی بمالید.
  13. در فر گرم شده 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) به مدت 35-40 دقیقه بپزید، یا تا زمانی که بالای شیرینی قهوه ای طلایی شود.
  14. بعد از 15 دقیقه از پخت، شربت را درست کنید : در یک قابلمه 2 لیتری، 1 و ½ فنجان آب، 1 و ½ فنجان شکر و 1 و ½ قاشق غذاخوری عسل را اضافه کنید. آن را روی حرارت متوسط بگذارید تا جوش بیاید. بگذارید 2-3 دقیقه بجوشد. از روی حرارت برداشته و 1 قاشق غذاخوری به علاوه 1 قاشق چایخوری گلاب به آن اضافه کنید. کنار بگذارید تا آماده استفاده شود.
  15. تا زمانی که شیرینی آماده شود، شربت باید به دمای ولرم برسد.
  16. شیرینی را از فر خارج کنید.
  17. یک بار دیگر از چاقوی پلاستیکی خود استفاده کنید و شیرینی پخته شده بین مربع ها را برش دهید. تمام شربت ولرم را به طور یکنواخت در سراسر شیرینی داغ بپاشید ، مرزها را فراموش نکنید. ممکن است به نظر برسد که همه شربت ها در قالب جا نمی شوند، اما جا می شود و همه آن خیس می شوند تا این کیک به طرز شگفت انگیزی مرطوب و خوشمزه شود. روی شیرینی پسته خرد شده بپاشید. قبل از اینکه شیرینی ها را به بشقاب سرو منتقل کنید اجازه دهید در ظرف روی یک قفسه خنک کننده کاملاً خنک شوند.
  18. این شیرینی زمانی بهتر است که در دمای اتاق سرو شود.

طرز تهیه کیک باقلوا

نوش جان !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *