تاریخ:آذر 9, 1399

مریم گلی چیست ؟ فواید و کاربردها مخصوصاً در آشپزی مدیترانه ای !

مریم گلی چیست

مریم گلی چیست ؟

Sage یک گیاه اصلی در غذاهای مختلف در سراسر جهان است. نام های دیگر آن شامل مریم گلی معمولی ، مریم گلی باغی و مریم گلی است. این گیاه در کنار گیاهان دیگری مانند پونه کوهی، رزماری، ریحان و آویشن به خانواده نعناع تعلق دارد. مریم گلی دارای رایحه و عطر و طعم خاکی قوی است، به همین دلیل است که به طور معمول در مقادیر کم استفاده می شود. با این حال، این ماده غذایی حاوی انواع مختلفی از مواد مغذی و مهم است.مریم گلی همچنین به عنوان ماده تمیز کننده طبیعی ، سموم دفع آفات و اشیای آیینی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه سبز به صورت تازه، خشک یا روغنی موجود است – و فواید بی شماری برای سلامتی دارد. مارس نیوز چند مزیت شگفت آور مریم گلی برای سلامتی را برای شما آورده است.

خواص مریم گلی چیست ؟

1. غنی از چندین ماده مغذی

مریم گلی دوز سالم ویتامین ها و مواد معدنی را بسته بندی می کند. مواد مغذی موجود در یک قاشق چای خوری (0.7 گرم) مریم گلی چیست :

  • کالری: 2
  • پروتئین: 0.1 گرم
  • کربوهیدرات: 0.4 گرم
  • چربی: 0.1 گرم
  • ویتامین K: برابر با 10٪ مقدار مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • آهن: 1.1٪ RDI
  • ویتامین B6: 1.1٪ RDI
  • کلسیم: 1٪ RDI
  • منگنز: 1٪ RDI

همانطور که می بینید، مقدار کمی مریم گلی 10٪ از ویتامین K روزانه مورد نیاز شما را تأمین می کند. مریم گلی همچنین حاوی مقادیر کمی منیزیم، روی، مس و ویتامین های A ، C و E است. چه بهتر از این، این ادویه معطر اسید کافئیک ، اسید کلروژنیک ، اسید رزمارینیک ، اسید الاژیک و روتین را در خود جای داده است – همه آنها در اثرات مفید آن بر سلامتی نقش دارند. از آنجا که در مقادیر کم مصرف می شود، مریم گلی فقط مقدار کمی کربوهیدرات، کالری، پروتئین و فیبر را تأمین می کند.

2. مملو از آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که خنثی سازی رادیکال های آزاد بالقوه مضر که با بیماری های مزمن مرتبط هستند، به تقویت قدرت دفاعی بدن کمک می کنند. مریم گلی حاوی بیش از 160 پلی فنول مجزا است که ترکیبات شیمیایی گیاهی هستند و به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می کنند.

همه اسیدهای موجود در مریم گلی، با مزایای چشمگیر سلامتی، از جمله کاهش خطر سرطان و بهبود عملکرد مغز و حافظه در ارتباط هستند. یک مطالعه نشان داد نوشیدن 1 فنجان (240 میلی لیتر) چای مریم گلی دو بار در روز به طور قابل توجهی باعث افزایش دفاع آنتی اکسیدانی می شود. همچنین کلسترول کل و کلسترول LDL “بد” را کاهش، و کلسترول HDL “خوب” را افزایش می دهد.

3. ممکن است از سلامت دهان و دندان پشتیبانی کند

مریم گلی دارای اثرات ضد میکروبی است، که می تواند میکروب های تقویت کننده پلاک دندان را خنثی کند. در یک مطالعه، نشان داده شد که دهان شویه مبتنی بر مریم گلی به طور مؤثری باکتری های استرپتوکوک موتانس را از بین می برد، که به علت ایجاد حفره های دندانی مشهور است.

در یک مطالعه آزمایشگاهی، نشان داده شد که یک روغن اساسی با پایه مریم گلی باعث از بین رفتن و جلوگیری از شیوع کاندیدا آلبیکنس می شود، قارچی که ممکن است باعث ایجاد حفره نیز شود.

در یک بررسی اشاره شد که مریم گلی ممکن است عفونت های گلو، آبسه های دندانی، لثه های آلوده و زخم های دهان را درمان کند. با این حال، برای ارائه توصیه های جامع ، تحقیقات بیشتری در مورد انسان لازم است.

4. علائم یائسگی را آسان می کند

در طی یائسگی، بدن شما کاهش طبیعی هورمون استروژن را تجربه می کند. این می تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم ناخوشایند شود. علائم شامل گرگرفتگی، تعریق زیاد، خشکی واژن و تحریک پذیری است. از مریم گلی معمولی برای کاهش علائم یائسگی استفاده می شود. اعتقاد بر این است که ترکیبات موجود در مریم گلی دارای خواص استروژن مانند هستند، اجازه می دهد تا به گیرنده های خاصی در مغز شما متصل شوند تا به بهبود حافظه و درمان گرگرفتگی و تعریق بیش از حد کمک کنند. در یک مطالعه، استفاده روزانه از مکمل مریم گلی به طور قابل توجهی تعداد و شدت گرگرفتگی را طی هشت هفته کاهش داد.

5. ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد

از برگ مریم گلی به طور سنتی به عنوان درمانی در برابر دیابت استفاده می شود. تحقیقات انسان و حیوان نشان می دهد که ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند. در یک مطالعه، عصاره مریم گلی با فعال کردن یک گیرنده خاص، سطح گلوکز خون را در موش های دیابتی نوع 1 کاهش داد. وقتی این گیرنده فعال شد، می تواند به پاک کردن اسیدهای چرب آزاد اضافی در خون کمک کند ، که به نوبه خود حساسیت انسولین را بهبود می بخشد.

مطالعه دیگر روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که چای مریم گلی مانند متفورمین عمل می کند – دارویی که برای مدیریت قند خون در افراد با همان بیماری تجویز می شود. در انسان، نشان داده شده است که عصاره برگ مریم گلی باعث کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین با اثری مشابه روزیگلیتازون، داروی ضد دیابت دیگر است.

با این حال، هنوز شواهد کافی برای توصیه مریم گلی به عنوان یک درمان دیابت وجود ندارد. تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

6. ممکن است کلسترول LDL “بد” را کاهش دهد

هر دقیقه، بیش از یک نفر در ایالات متحده بر اثر بیماری قلبی می میرد. کلسترول LDL “بد” بالا یک عامل اصلی خطر ابتلا به بیماری قلبی است که از هر سه آمریکایی یکی را تحت تأثیر قرار می دهد. مریم گلی ممکن است به کاهش کلسترول LDL “بد” کمک کند ، که می تواند در عروق شما جمع شود و به طور بالقوه آسیب برساند. در یک مطالعه، مصرف چای مریم گلی دو بار در روز باعث کاهش کلسترول “بد” LDL و کل کلسترول خون می شود در حالی که پس از فقط دو هفته کلسترول “خوب” HDL را افزایش می دهد. چندین مطالعه انسانی دیگر تأثیر مشابهی را با عصاره مریم گلی نشان می دهد.

طریقه مصرف مریم گلی چیست ؟

مریم گلی به اشکال مختلفی وجود دارد و به روش های مختلفی قابل استفاده است. برگهای تازه مریم گلی دارای طعم معطر قوی هستند و بهتر است در ظروف به میزان کم استفاده شود. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید مریم گلی تازه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید :

  • به عنوان چاشنی روی سوپ ها بپاشید.
  • درون غذاهای تفت داده شده مخلوط کنید.
  • برگ های خرد شده را با کره ترکیب کنید تا کره مریم گلی درست شود.
  • برگ های خرد شده را به سس گوجه اضافه کنید.
  • آن را با تخم مرغ در یک املت سرو کنید.

مریم گلی خشک اغلب توسط آشپزها ترجیح داده می شود و به صورت آسیاب شده ، یا به شکل برگهای کامل قرار می گیرد. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید از مریم گلی خشک استفاده کنید :

  • به عنوان مزه دار کردن برای گوشت ها.
  • به عنوان چاشنی سبزیجات بو داده.
  • همراه با سیب زمینی له شده یا کدو سبز برای داشتن عطر و طعم خاکی تر.

همچنین می توانید محصولات مریم گلی مانند چای مریم گلی و مکمل های عصاره مریم گلی را خریداری کنید.

عوارض جانبی مریم گلی چیست ؟

مریم گلی بدون هیچگونه عارضه جانبی گزارش شده در نظر گرفته می شود.

با این حال، برخی از افراد نگران thujone هستند، ترکیبی که در مریم گلی معمولی یافت می شود. تحقیقات حیوانی نشان داده است که دوزهای بالای آن ممکن است برای مغز سمی باشد. اما هیچ مدرک خوبی مبنی بر سمی بودن توجون برای انسان وجود ندارد. مصرف مقادیر سمی توجون از طریق غذاها تقریباً غیرممکن است. هرچند، نوشیدن بیش از حد چای مریم گلی یا خوردن روغنهای اساسی مریم گلی – که در هر صورت باید از آن اجتناب شود – ممکن است اثرات سمی داشته باشد.

برای داشتن امنیت لازم ، مصرف چای مریم گلی را به 3-6 فنجان در روز محدود کنید. در غیر این صورت، اگر نگران thujone هستید، می توانید مریم گلی اسپانیایی را به راحتی مصرف کنید ، زیرا حاوی thujone نیست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *